Hoppa till innehåll

Är du en kopia av Zlatan, Isak eller Foppa? Då har Janne Andersson EM:s roligaste extrajobb åt dig

Kristofer Steneberg

Sveriges förbundskapten i fotboll, Janne Andersson, söker efter lookalikes till landslagsspelarna. Tanken är att skapa ett hemmalandslag som är på pricken lik Sveriges ordinarie spelare.

Det är Svenska Spel som ligger bakom Janne Anderssons vädjan till svenska folket att hjälpa till att hitta spelarnas lookalikes.

– Med ett landslag på hemmaplan kan vi fokusera på att spela på bortaplan. Vi är jättetacksamma för alla som ställer upp för landslaget så att vi kan koncentrera oss på sommarens mästerskap, säger Janne Andersson.

Kopiorna på våra svenska fotbollsstjärnor får ett slags schema för att utföra landslagets arbetsuppgifter hemma i Sverige. Allt medan de riktiga fotbollsspelarna är på plats i EM. Det gör att Jannes landslag kan fokusera på att vinna matcher och ta sig så långt de kan. Om hemmaplan är säkrat spelar vi bättre på bortaplan, är tanken.

Marcus Berg fotbollsspelare lookalike look-a-like kopia Svenska Spel ansök hemmalandslaget

– Spelarna i hemmalandslaget ska alltså spela spelarna och inte spela fotboll. Givetvis är det meriterande om Emils signaturfint eller Marcus segergest sitter ordentligt. Men fotbollen sköter mitt gäng, säger Janne Andersson som även har hjälp av Emil Forsberg och Marcus Berg i jakten på lookalikes.

Det är inte helt omöjligt att detta är EM:s roligaste extrajobb. Att vara en lookalike och kliva in i stjärnornas liv för några dagar kan innebära kungligt lyxig behandling och glamourösa dagar – utan att behöva leverera fotboll på högsta europeiska nivå. Kanske åka landslagsbussen, bo på spelarhotellet och skriva autografer till barn. En första uppgift blir innan EM: att spela in en reklamfilm för Triss.

Rent konkret handlar det först om att vara lik en landslagsspelare, därefter anmäla sig på https://www.svenskaspel.se/triss/hemmalandslaget och sedan invänta samtalet från Janne Anderssons crew att du är uttagen till hemmalandslaget.

Emil Forsberg fotbollsspelare lookalike look-a-like kopia Svenska Spel ansök hemmalandslaget EM

Exakt hur uttagningen går till för att hitta de perfekta kopiorna är oklart men inför VM i fotboll 2018 skapade norska Verdens Gang en tjänst där du kunde ladda upp din bild för att se vem du är mest lik. Tjänsten, som är borta nu, använde sig av AI för att identifiera ansiktsdrag.

Sverige spelar sin första match i EM i fotboll mot Spanien den 14 juni och slutspelet börjar den 26 juni. Finalen spelas den 11 juli.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.