Den här Assassin’s Creed-tröjan gör att du känner slag i spelet på riktigt

Assassin's Creed Mirage-tröja med haptisk feedback.

Efter handkontroll med haptisk feedback kommer medeltidsdesignad tröja med haptisk feedback.

Joakim Almén  |  Publicerad 2023-07-31 13:45  |  Lästid: 2 minuter

När Playstation 5 släpptes för några år sedan var det mycket surr kring haptisk feedback i avtryckarna på baksidan av spelkontrollerna. Handkontrollsnyheten gjorde att spelupplevelsen och känslan fördjupades och med hjälp av de nya dosorna, som man säger i Dalarna, var du ännu mer ett med spelet än tidigare.

Snart är det dags att välkomna nästa innovation på temat haptisk feedback. Huruvida vi ska välkomna OWO:s haptiska feedback-tröja med öppna armar eller inte återstår att se när Ubisofts kommande storspel Assassin’s Creed Mirage släpps 12 oktober i år, men klart är att tröjan är en spännande nyhet för alla prylglada.

Med Assassin’s Creed-tröjan kan du – typ – känna vad din karaktär känner i spelet. Blir du attackerad av en mobb av illsinta fiender kan du, tack vare tröjan, känna hur det värmer till i brösthöjd av ett slag som träffar din karaktär i torson. Tröjan ska också göra så att du känner vind i spelet och ett karuselliknande pirr i magen när din AC-karaktär kastar sig ut från ett torn i Bagdad, där det kommande spelet utspelar sig.

En algoritm som interagerar med spelet och tröjan ger utslag på nio olika parametrar som simulerar ett gäng effekter som du kan känna i bröstet, magen, nedre ryggen och på armarna.

I paketet med tröjan följer även gelkuddar, USB-laddningskabel och en förvaringsväska med och föga överraskande kan du kalibrera tröjans känslighet och andra parametrar med hjälp av en app.

Huruvida tröjan kommer i olika storlekar har ännu inte kommunicerats. Klart står dock att tröjan släpps tillsammans med en nedladdningskod till spelet någon gång i krokarna när Assassin's Creed Mirage släpps 12 oktober till Playstation 5 och Xbox Series X/S.

Den haptiska feedback-tröjan från OWO kostar 499 Euro.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-07-31 13:47