Hoppa till innehåll

Bästa whiskyn på Systembolaget: japanska ”Nikka Coffey Malt”

Nyligen släpptes whiskyn ”Nikka Coffey Malt” på Systembolaget. En riktigt bra whisky som fick Cafés dryckesredaktör Andreas Grube att hänga på låset på Systembolaget.

Grattis till dig som älskar fenomenal whisky i allmänhet och japanskt i synnerhet! I fredags (21/9) släpptes Nikka Coffey Malt i totalt 1 876 buteljer i Systembolagets småpartisläpp, och än finns det många flaskor av den här superwhiskyn kvar!

Vi är inte direkt bortskämda med japanska whisky-skönheter på bolaget, så klart man blir glad när det dyker upp sådana här godbitar, och dessutom till ett riktigt bra pris.

Nikka Coffey Malt är bästa japanska whiskyn på Systembolaget just nu.
Nikka Coffey Malt är bästa japanska whiskyn på Systembolaget just nu.

Det här är en riktig elegant pjäs, med stadig kropp, lätt sötma, fruktig fräschör och bara en lätt pust av rökighet. Tänk doft och smak av till exempel nejlika, kanel, torkad tropisk frukt, pepparkrydda, tydliga ektoner, och pigg färsk citrus i eftersmaken.

Alkoholen ligger på 45 procent, vilket också det i sammanhanget är helt perfekt: inte överdrivet mycket, men samtidigt tillräckligt för att ge lite extra skjuts och drag i anrättningen.

Kort och gott: En svinlyckad kombo av kraftiga muskler och nyansrik finess. Hatten av!

Nikka Coffey Malt (nr 11259, 649 kr)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.