Enkla tricket som tar bort den beska smaken i ditt kaffe
Ta kaffekoppen med en nypa salt!
Svenskar ligger i topp över kaffekonsumenter i världen och en kopp kaffe på morgonen är närmast en nödvändighet för att kicka igång dagen. Därför har det ju på samma sätt en kraftig humörpåverkan när morgonens koffeinkick smakar bittert.
Den bittra smaken orsakas av garvsyra och den vanligaste anledningen till att kaffet får den här bismaken är att man kokar det på alltför hög temperatur. När du brygger kaffe får det aldrig nå kokpunkt, utan som mest uppnå 90-96 grader. Men om du nu bryggt en kanna som smakar bittert går det faktiskt att ordna i efterhand.
Genom att krydda kaffet med en nypa salt.
Den kemivetenskapliga anledningen är att natriumklorid frigör natriumjoner i vatten, vilket dämpar den bittra smaken. Och oroa dig inte för att drycken ska smaka salt – det räcker med en nypa salt skrev vi ju, testa dig fram med ytterst lite och addera sedan några saltkorn till vid behov.
Källa: Voyz.se, mfl