Annons
Annons

start_gotplatser

Har du också velat vara en del av världens största tv-serie Game of Thrones? Även om du kanske inte kan det så kan du i alla fall uppleva alla de fantastiska miljöer som serien spelas in på.

* * *

Annons

1. Norden

aryahound2

aryahound

En timmes bilfärd från Reykjavik hittar du ett perfekt sommarhus som har en 360-gradigutsikt över Thingvellir National Park. Det är här stora delar av Aryas äventyr har spelats in och även den episka svärdfighten mellan Sandor ”The Hound” Clegane och Brienne of Tarth.

Gilla Cafe.se på Facebook

Boka här!

 

2. Dothrakibröllop

khaleesi

Stekande sol, kristallklar snorkling och ett dothraki-bröllop. Vad mer kan man begära? Ön Maltas syster Gozo är nämligen platsen och den fantastiska bakgrunden till Daenerys Targaryen och Khal Drogos bröllop.

Boka här!

 

3. Kings landing

kingslanding

Hyr en mysig lägenhet med samma utsikt som karaktärerna har i Kings landing. Kings landing-scenerna spelas in i kroatiska Dubrovnik och passa även på att ta dig in till staden och för att kunna låtsas att du florerar på gatorna i Flea bottom.

Boka här!

 

4. Yunkai

yunkai

yunkai2

Yunkai är en av slavstäderna som Daenerys Targaryen tar över och Aït-Ben-Haddou, som ligger i Marocko, heter staden i verkligheten. Här kan du vandra runt i exotiska tempel, ruiner och besöka en klassisk utomhusmarknad.

Boka här!

 

5. Trädgårdarna i Kings landing

kingslandingtradgardarna

Om du vill smyga runt i en fantastisk trädgård och låtsas att du sitter på stora hemligheter som kan förgöra relationer så är kroatiska Trsteno något för dig. Här finns nämligen trädgårdarna som används för alla de paktbildande och lögnspridande promenader som karaktärerna tar i huvudstaden.

Boka här!

 

6. Meeren

mereen

Fortress of Klis heter slottet där Daenerys Targaryen spikar upp de tidigare mästarna av staden Meeren för att ge igen för alla de barn som spikades upp som vägskyltar till staden. Du slipper givetvis uppspikade lik när du besöker slottet och får istället en fantastisk utsikt över den kroatiska staden Split som slottet ligger vid.

Boka här!

 

7. Beyond the wall

vatnajokul

Om du hellre äventyrar i berg är isländska Vatnajökull något för dig. Det är på den här enorma glaciären som Jon Snow och hans bröder slåss mot de frostiga White walkers och senare även slår följe med vildingarna och deras jättar. Långt norr om muren och tryggheten i söder.

Boka här!

 

8. Dorne

dorne

I säsong 5 är första gången vi får bekanta oss med den med södra delen av Westeros, Dorne. Familjen Martells hem och om du känner dig sugen på att se hur familjen spenderar sina dagar i solen är det spanska Sevilla och palatset Alcázar of Seville du ska bege dig till.

Boka här!

 

Henrik Malmberg

* * *

Läs också!

Regissören om Jordskott-finalen: ”Folk som sett avsnittet blir berörda”

Nu är det klart – tv-serien Huset fullt kommer tillbaka

27 gånger Zlatans kompis tagit hipsterlooken till en helt ny nivå

7 riktigt dåliga bebistatueringar

Annons

Dela (17)
Tweeta

Annons


Laddar