Black Mirror är snart tillbaka – se teasern till nya avsnittet ”Death To 2020”

Black Mirror

Det mesta tyder på att Netflix sci-fi-succé Black Mirror väldigt snart är tillbaka med en, kanske inte så förvånande, episod om rövaråret 2020.

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-12-04 14:49  |  Lästid: 2 minuter

Black Mirror är serien som blandar skräck, thriller och sci-fi på ett framgångsrikt sätt. Med sina (oftast) spännande och obehagligt läskiga avsnitt, med ständig närhet till konspirationsteorier, har serien blivit en kommersiell succé. För närvarande har serien ett imponerande snittbetyg på 8,8 på IMDb – och som bekant är varje avsnitt helt fristående från varandra.

Senast det släpptes nya avsnitt under Black Mirror-flagg var sommaren 2019, men nu verkar det (snart) vara dags för nytt innehåll. Charlie Brooker, Emmy Award-vinnaren och skaparen av den dystopiska serien, la igår ut ett kryptiskt 10-sekundersklipp på sin Twitter med texten: ”2020. Inte ens skaparna bakom Black Mirror kunde komma på det här året. Men de har något att tillägga”. Med andra ord är det spännande nyheter att vänta inom Black Mirror-universumet.

Under klippets sista sekunder presenteras också titeln: Death To 2020 – och vi får informationen om att projektet snart kommer att offentliggöras. Även om inget ännu har bekräftats officiellt, så är sannolikheten stor att den brittiske skådespelaren, Undoing på HBO-aktuelle Hugh Grant spelar huvudrollen i den kommande Black Mirror-serien. Rykten som uppkommit efter att Grant uttalade sig om ett samarbete med Charlie Brooker:

”Charlie Brooker har skrivit en fiktiv dokumentärfilm om 2020. För Netflix”, sa Hugh Grant till tidningen Vulture. Han tillägger att han kommer att spela ”en historiker som intervjuas om året.” Med andra ord verkar detta stärka tesen om vem som tilldelas huvudrollen.

När avsnittet – eller avsnitten – släpps vet vi inte än. Brooker sa i en intervju med BBC America att han ”varit upptagen med andra saker”. Även om släppdatumet ännu inte är kommunicerat är det sannerligen något att se fram emot efter det här fräcka året.

Foto: Getty
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-12-04 15:07