Hoppa till innehåll

Blossa släpper gammaldags glögg med riv i

Joel Linde

Den som gillar riv i glöggen kan glädjas åt Blossas nya cognacsglögg, Blossa 1917.

Blossa har redan presenterat smaken på 2017 års årgångsglögg, men det hindrar dem naturligtvis inte från att släppa fler varianter.

Lagom till advent kommer de nämligen med två härliga tillskott till glögghyllan, och de är på helt olika sidor av spektrat.

Blossa glögg 1917

Den vi går igång på lite extra är döpt till 1917, för att den görs på 1917-års vis. I dag dricker vi mest vinglögg eller starkvinsglögg, men för hundra år sedan var det mer riv i glöggen då den ofta hade en spritbas.

Därför är Blossa 1917 är en spritglögg med en bas av cognac och vodka, som kompletteras med de klassiska glöggvinerna Tarragona, Moscatel och portvin. Alkoholhalten är 25 procent.

Blossa ekologisk vinglögg

Den andra sorten de släpper är en ekologisk vinglögg där de satsat på att dra ner sockerhalten betydligt. I stället för 190 gram socker per liter innehåller den 140 gram per liter, vilket gör ordentlig skillnad i sötman. Men de klassiska glöggsmakerna hänger givetvis med ändå. Alkoholhalten är 10 procent.

Blossa 1917 är en beställningsvara medan den ekologiska vinglöggen finns i ordinarie sortiment.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.