Hoppa till innehåll

Bourbonflaskorna som du bör ha i barskåpet

Bourbon
Emil Årengs blogg.
Emil Åreng

Cafés dryckesredaktör Emil Åreng tipsar om tre bourbon-favoriter.

Den mest kända amerikanska whiskyen är bourbon som ursprungligen bara fick göras i Bourbon County i Kentucky. Bourbon måste ha minst 51 procent majs i mäsken och får bara lagras på nytillverkade fat av amerikansk vitek. Lagringstiden får inte understiga två år. I USA återanvänds inte fat, vilket har haft stor betydelse för övriga världens sprittillverkare, som mer än gärna köper loss och använder de begagnade faten.

Här är tre av mina favoriter.

Michter’s Bourbon

579 kronor (Artikelnummer: 587)

En legend i bar­skåpet och en smakupplevelse utöver det vanliga. Det finns en mystik över denna bourbon som är svår att sätta fingret på. Det är mäktigt och man gillar det.

Buffalo Trace 

389 kronor (Artikelnummer: 595)

Sitter jag ensam hemma och drömmer mig bort till USA och NHL-hockey så har jag alltid ett glas Buffalo Trace i handen. En bourbon lika självklar i min barhylla som Hernö Gin och grön Chartreuse.

Woodford Rye

479 kronor (Artikelnummer: 83417)

Att dricka Woodford Rye är som att resa tillbaka i tiden. Så här smakade rye whisky före förbudstiden i USA. En bourbon som andas tobak och läder. Som tv-serien Yellows­tone på flaska.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.