Annons

chateau_vieux_gabarey
Bordeauxviner är generellt väldigt dyra, i alla fall om man ska få dricka något med hyfsad kvalitet. Orsakerna till det är flera: dels att status och prestige drivit upp priserna till smått skrattretande nivåer, men också såklart att det är kvalitetsviner som omgärdas av mycket regler och kostsamma produktionsmetoder.

Annons

Därför blir man extra glad när det dyker upp riktigt bra bordeaux med prislappar som inte orsakar personlig konkurs. Som det här till exempel: Château Vieux Gabarey Cru Artisan 2012 (nr 90046, 269 kr), ett vin som funnits på småpartihyllan i ett par månader men som fortfarande finns kvar i ett ganska stort antal buteljer.

Gilla Cafe.se på Facebook

Riktigt grymt vin som bjuder på komplexitet, djup och balans och gott om urtypiska bordeauxtoner som svarta vinbär, cederträ, plommon, lakrits och färska örter.

Klart drickbart redan nu, men kommer nå ännu högre höjder med några år i källaren, så om du har möjlighet rekommenderar jag att köpa ett par extra och lägga undan i några år.

Det här är lysande köttvin, och jag skulle inte göra det svårare än så här: Bra entrecôte, hemslagen bearnaise och riktigt frasiga pommes frites eller klyftpotatis. Himmelriket.

Testa även:

Château Labadie 2012 (nr 3550, 129 kr). Enkel och rättfram bordeaux med mycket fokus på bär och frukt, men också med schyssta lakrits- och kaffetoner. Budgetbordeaux i ordets rätta bemärkelse.

Annons

Dela (2)
Tweeta

Annons


Laddar