Hoppa till innehåll

Hitta rätt stream – listar alla filmer, serier och dokumentärer på samma ställe

Olle Arnell

Det finns två svenska tjänster som hjälper dig att hitta rätt i streamingdjungeln. ”Det här har förenklat mitt liv och sparat mig avsevärt mycket tid på sistone”, skriver Cafés Olle Arnell.

Ganska ofta hamnar undertecknad i situationen att vilja se en specifik serie eller film utan att veta var den finns. Jag inleder då ett febrilt sökande efter vilken streamingtjänst som gäller och Google är bra till mycket – men helt värdelöst till detta.

Sökresultaten leder i nio fall av tio till sidor utan lagliga rättigheter, med dålig bildkvalité, pop-ups, ingen undertext, starkt misstänkt virusframkallande annonser och ljud som får en att aldrig vilja se en film någonsin igen.

streamingtjanster

Jag föredrar därför tjänsterna Netflix, Viaplay, HBO Nordic och Cmore. Men fram till för några dagar sedan har jag gått in på var och en av tjänsterna och letat. En syssla som fått mig att aldrig mer vilja söka efter någonting någonsin igen.

Men nu har jag hittat lösningen! Jag har förstått att tjänsterna inte är purfärska, men de har inte nått mig förrän nu och därför tänker jag att de kanske inte heller har nått dig?

Både Playpilot och Hitta strömmen är tjänster där du helt enkelt skriver in vilken serie eller film du vill se och så talar den om för dig var den går att streama (lagligt). Båda tjänsterna inkluderar fler än de fyra tjänster jag nämner ovan, t.ex. TV4 Play och SVT Play. På Playpilot får du dessutom tips om relaterade serier (se nedan).

playpilot

Slut på att gå in och ut på massa olika streamingtjänster och skriva samma sökfras tre gånger för att ibland inte få ett enda vettigt resultat, alltså! Detta kommer att bespara oss så mycket tid, irritation och frustration!

Dessvärre har ingen av tjänsterna någon app, så lägg Playpilot och Hitta strömmen på minnet!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.