Hoppa till innehåll

10 härligaste ögonblicken i Filip & Fredriks ”Breaking News” sedan 2011

Joakim Almén

Goda tider för Filip och Fredrik-fans – nu börjar den femte säsongen av Breaking News.

Liveformatet har visat sig passa Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ypperligt, och Breaking News lyckas skapa snackisar varje säsong. Med start söndag kväll är Filip och Fredrik tillbaka med en femte säsong av livesända Breaking News i Kanal 5.

Förra säsongen var duons jämnaste säsong hittills och vi har höga förhoppningar på årets säsong. Vi har listat 10 klassiska händelser från tidigare Breaking News-säsonger.

1. Intervjun med Gustaf Norén.

”Var han drogad?” var folks initiala Twitter-reaktion efter den spännande intervjun med Gustaf Norén från senaste säsongen. Drogad eller inte – intervjun BRÄNDE TILL och visade att en tv-intervju med en artist inte behöver vara så förbannat tråkig, och det älskar en Gustaf Norén för.

2. Filip och Fredrik är fulla i tv.

https://www.youtube.com/watch?v=XQsYAg1hVGE

Det var knappast första gången Filip och Fredrik var fulla i tv, men det blev ändå den största nyhetshändelsen i Breaking News historia. Duon testar att dricka så mycket som möjligt, så snabbt som möjligt för att se hur snabbt/sakta en alkoholmätare reagerar (jo, det fanns kontext – titta på klippet). Resultatet är både högljutt och underhållande.

3. Nymoralismen i TV4 – Fredrik Strage ryter ifrån.

Älskvärda Fredrik Strage blir mäkta irriterad när Anders Kraft gör märkliga miner i samband med Strages dragning av sina senaste populärkulturtips. När både nämnda Kraft och Anna Brolin frågar om ”vi bör varna” rinner det över för Strage som ryter ifrån – rejält. Kudos.

4. Lars Hammar kommenterar fotboll.

Filips pappa Lars är välkänd för de som följt Filip och Fredriks produktioner under åren. Att ge Lars Hammar ett helt segment – ”Lars Hammars bucket list” – under en säsong var ett genidrag. Det kanske inte slår Lasse Granqvist-gnistor om Hammar den äldres kommentering, men kul det är de.

5. Filip försvarstal – starten på Calle Schulman-bråket.

Filips försvarstal efter att han i en tweet rasat på Sofias ”överklass-charity”. Tweeten blev starten på Instagram-schismen med Calle Schulman. Hammar och broder Schulman har sedan dess gått både tre och fyra ronder i det publika, där Hammar de senaste två gångerna backats av polaren Geniet Söderholms (kreativa) bråkbränsle.

6. Glenn Hyséns tweet blir tatuering.

Glenn Hyséns Twitter har sina moments. När Glenn såg en dokumentär om Hitler och koncentrationsläger på tv-kanalen National Geographic tyckte han fullt rimligt att ”d e röva”. Tweeten förevigades på en kropp i Breaking News.

7. Little Jinder dissar Fredrik.

Little Jinder super till med Filip och lämnar en uppgiven och frustrerad Fredrik helt utanför konversationen: ”Känner du mobbvågen?”.

8. Filip ”föder barn”.

För oss som följt duon sedan Hello Sydney är Filips sinnessjukt låga smärttröskel en ständig källa till garv. När han testar en maskin som simulerar smärtan vid en förlossning skriks det rejält.

9. Lars Hammar får rekylen i pannan.

Som sagt, Lars Hammar i tv funkar verkligen. Här skjuter han med en ”50 cal-pistol” och får rekylen i pannan. Ögonblicket när Lars, efter att han fått rekylen i pannan, förvirrat kollar in i kameran och säger ”what happened?” är fem plus.

10. Filip ställer en riktigt dryg fråga.

Det är alltid underhållande (och lite jobbigt) när de korta telefonintervjuerna genomförs och duon blir stressade över alltför långrandiga snack av intervjuobjekten. Här ställer Filip en fråga som en ändå får klassificeras som ”skitdryg”.

Jäklar vad roligt med en ny säsong – som redan lovar SUPERanklagelser

filip

Breaking News startar söndag 4 september 2016 och sänds under hösten måndag-torsdag 22.00 i Kanal 5 och på Dplay.

Gilla Café på Facebook!

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/tidningencafe/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”false” share=”false” width=”320″]

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.