Hoppa till innehåll

Brian Cox förklarar det mystiska slutet i ”Succession”

Logan Roy i tv-serien Succession
Joakim Almén

Logan Roy-skådisen tar död på alla spekulationer.

Den andra säsongen av HBO:s succéserie Succession har varit en av 2019 års bästa och största seriesnackisar. Den vansinnigt välskrivna och snygga dramakomedin om det smutsiga maktspelet inom mediefamiljen Roy har hyllats för sina starka, sällan supersympatiska karaktärer – men med ständiga oneliners innanför bältet.

Det är klart att serien får en fortsättning nästa år – enligt HBO kommer nästa säsong förhoppningsvis redan till sommaren – och nu förklarar Brian Cox, som spelar pappan, patriarken och VD:n för Waystar Royco det mystiska slutet i säsong två. Och ja, du gissade rätt: SPOILER ALERT.

Hela familjen Roy i Succession
”Succession” har varit en av 2019 års bästa tv-serier.

I den omdebatterade slutscenen av säsong två fyrar Logan Roy av ett bekräftande leende när hans son Kendall Roy under en presskonferens, inför för hela världen, anklagar sin pappa för mobbning och att vara en notorisk lögnare.

Ledmotivet till ”Succession” belönades med en Emmy för bästa soundtrack 2019.

I efterspelet av säsongsfinalen har flera fans av serien haft en teori om att Logans leende var ett tecken på att han egentligen var med på sin sons publika stunt. Men nu tar Brian Cox död på de spekulationerna en gång för alla.

För Deadline berättar den brittiske skådespelaren att leendet från Logan ”bara” återspeglar att Kendall äntligen har vuxit upp och att han vidtar någon form av positiv handling.

”Logan har alltid vetat att Kendall är en förrädisk skit. På ett sätt dömer han honom inte. Det är något form av godkännande till det som hände. Logan accepterar det”, berättar Cox och fortsätter:

”Logan är alltid en gåta som är insvept i ett mysterium. Det är därför publiken älskar honom”.

”Succession” säsong två finns att streama på HBO Nordic nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.