Bruno Mars hyllning till Prince på Grammygalan

Bruno Mars gjorde en värdig och respektfull tolkning av låten ”Let's Go Crazy”.

Jakob Adolfsson  |  Publicerad 2017-02-15 10:08  |  Lästid: < 1 minuter

Artisten som skulle fånga en handgranat för dig, Peter Gene Hernandez, 31, mer känd som Bruno Mars hyllade musikikonen Prince vid årets 59:e Grammygala.

image003

Innan Prince-tributen uppträdde Mars med singeln That´s What I Like från hans senaste album 24K Magic.

På scen bar Bruno Mars en vit/blå hoodie och ett par track pants i skinn. Därefter återvände han till scenen för att framföra en cover på låten Let's Go Crazy till minne av Prince.

Nu hyllas han för ett värdigt och respektfullt framförande till minne av den avlidne Prince. Under framträdandet bar Mars en lila paljettdräkt, komplett med Prince egen signatur, rufsigt hår och eyeliner. Och med sig hade han Morris Day, som var med och startade Prince första band. Efter att Prince satsat på en solokarriär fokuserade Day mer på r'n'b men de båda hade fortsatt kontakt.

Day har även haft en roll i filmen Purple Rain där Prince hade huvudrollen. Under sin tid på scenen passade Day på att genomföra Prince ikoniska spegeldans från filmen till låten Jungle Love .

Prince Rogers Nelson hittades död 2016 efter en överdos. Han blev 57 år. Han slog igenom världen över 1982 med albumet 1999. Sen dess har han haft en lång rad hits.

Han sålde över 100 miljoner album och blev 2004 invald i Rock'n'rollens-hall of fame.

Se hela Bruno Mars framträdande

Andra hyllningar under årets Grammysgala, David Bowies son: ”Så stolt över dig pappa”.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:40