Bukowskis auktionerar ut Bond-champagne i ”Moonraker”-fodral – utropspris 55 000 kr

En bollingerflaska med moonraker-inspirerat etui och en bild på James Bond i Rymddräkt

Snart är det till slut dags för premiären av nya Bond-rullen ”No Time to Die”. I samband med premiären auktionerar Bukowskis ut en mycket exklusiv Bollinger Moonraker Luxury Limited Edition 2007.

Robin Åberg | Foto: Bukowskis  |  Publicerad 2021-09-02 15:54  |  Lästid: < 1 minuter

En Dry martini (shaken, not stirred), någon whisky och champagne av märket Bollinger är, förutom utmärkta drycker i sig själva, även en del av en vanlig frukost för världens ohemligaste hemliga agent James Bond. Nu kan du snart lägga beslag på en mycket exklusiv utgåva av den sistnämnda.

En vecka efter premiären av nya Bond-filmen No Time to Die kommer en mycket exklusiv champagne att auktioneras ut på Bukowskis. Det handlar om en Bollinger Moonraker Luxury Limited Edition 2007 och utropspriset ligger på nätta 55 000 kronor.

Bondklassikern Moonraker hade premiär 1979 alltså 40 år innan premiären No Time to Die var planerad och det är för att fira detta långa partnerskap som Bollinger Moonraker Luxury Limited Edition 2007 tagits fram. Efter ett gäng pandemiförseningar av premiären blir det nu istället ett 42-årsjubileum, men flaskan och etuiet är lika snyggt ändå.

Etuiet är format som rymdfärjan Moonraker från filmen med samma namn och är designat av britten Eric Berthes och varje etui av de 407 som skapats är helt och hållet gjorda för hand. Utsidan består av tenn och träfaner och omsluter en ishink av Saint Louis-kristall och en Bollinger (2)007 Magnum.

En av dessa 407 exemplar kommer att auktioneras ut på Bukowskis mellan den 4-6 oktober. Visning sker online från och med 24 september och i Bukowskis lokaler i Stockholm under auktionens gång. Auktionen hittar du här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-09-02 15:59