Lashana Lynch bekräftar: Tar över som agent 007 i nya Bond-filmen

Lashana Lynch och Daniel Craig i Bond-rullen No Time To Die.

En Bond-era går i graven till förmån för en ny när Captain Marvel-stjärnan blir den första svarta kvinnan som kan titulera sig agent 007.

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-11-06 14:01  |  Lästid: 2 minuter

Turerna och beskeden kring den nya Bond-filmen No Time to Die har varit många sedan det avslöjades att arbetet med filmen kickats igång. Premiären, som skulle ägt rum i april i år, har redan skjutits upp två gånger som en konsekvens av den trilska pandemin. Premiärdatumet är dock inte det enda heta diskussionsämnet för den nya rullen.

Redan initialt stod det klart att filmen innebär att en era går i graven, då det blir den sista gången vi får se Daniel Craig i huvudrollen när Bond går i pension. Ett avslöjande som lämnat oss med den givna frågeställningen: ”Vem övertar epitetet agent 007?” Det har tidigare spekulerats i att Tom Hardy ligger bra till för att ta över rollen som James Bond i filmen efter No Time to Die, men det är än så länge bara just spekulationer.

Nu bekräftas ett tidigare rykte om att vi redan i No Time to Die kommer att få se ett 007-skifte – detta i form av Captain Marvel-skådisen, Lashana Lynch. Ett rykte som väckt mycket ilska från högervridna nättroll, då de inte kan förlika sig med tanken att den ärofyllda agent 007-titeln skulle fråntas de vita männen till förmån för en svart kvinna. Men hatiska och rasistiska kommentarer är inget som biter på Lashana Lynch. I en intervju med brittiska Harper’s Bazaar bekräftar hon ryktet. För tidningen berättar hon hur hon förberett sig mentalt för att stå pall de elaka kommentarerna. Bland annat genom att avstå sociala medier och att intala sig själv att hatet inte riktas mot henne personligen.

– Jag är en svart kvinna och hade det varit nån annan svart kvinna i casten, hade diskussionen varit densamma. Hon hade fått utså samma attacker, samma glåpord, sa Lynch i intervjun.

Istället framhåller hon att hon är med om någonting stort.

– Jag är del av någonting väldigt, väldigt revolutionärt.

Foto: Getty

Ett citat det ligger mycket sanning i. För det verkar som att Lynch kommer att addera ett helt ny krydda till den kommande Bond-upplagan. I No Time to Die spelar hon karaktären Nomi, som förväntas överta agent 007-titeln från självaste Bond som befinner sig i exil på Jamaica. I intervjun med Harper's Bazaar berättar Lynch att hon arbetat hårt tillsammans med manusförfattaren tillika Killing Eve-skaparen och Fleabag-stjärnan Phoebe Waller-Bridge för att skapa en karaktär som bidrar med ett nytt ”fräscht kvinnligt perspektiv” – och som dessutom den svarta publiken kan känna igen sig vid.

– Jag ville inte slösa bort möjligheten när det kom till vad Nomi skulle kunna representera. Jag sökte efter åtminstone ett ställe i manuset där jag kände att den svarta publiken skulle kunna nicka instämmande över att få se sina verkliga liv representerade på ett äkta sätt, sa Lynch i intervjun med Harper's Bazaar.

Låt oss bara hoppas att vi får se Nomi snart. No Time to Die är den 25:e filmen i serien sedan Sean Connery (R.I.P.) för första gången 1962 porträtterade Bond i Agent 007 med rätt att döda.

Filmen planeras rulla på biograferna i april 2021.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-11-06 14:05