Tom Hardy som nya James Bond? 6 bevis på att superstjärnan skulle bli en utmärkt 007

Tom Hardy som James Bond

Tom Hardy som nästa James Bond? Ja, enligt rykten lutar det åt att britten blir nästa agent 007. Café listar anledningarna till att det är en riktigt bra match.

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-09-23 13:58  |  Lästid: 3 minuter

Sedan 2006 har Daniel Craig tagit sig an rollen som agent 007 och har nu meddelat att han gör sin femte och sista film med coronauppskjutna No Time To Die, som har premiär i november. Men då återstår frågan, vem kommer att ersätta hans plats?

I veckan har det spridits uppgifter om att tuffingen Tom Hardy under juni ska ha provspelat för rollen som nya Bond och imponerat stort. Spännande, minst sagt. Andra namn som James Norton, Tom Hiddleston, Idris Elba och, sjukt nog, gamla fotbollsproffset David Beckham har dykt upp som rollförslag, men hetast alternativet verkar alltså Tom Hardy vara.

Vi ser honom vanligtvis i typiska bad guy- och skurkroller som Batman-brottslingen Bane och Venom. Ingenting är klart än, och Hardy själv har föga överraskande sagt att han omöjligen kan kommentera rykten.

Men drömma den som drömma kan! Café listar sex utmärkande Hardy-drag som troligtvis, och förhoppningsvis, kvalificerar honom som näste Bond.

Foto: Getty Images

1. Fysiken

Du minns garanterat strandkroppschocken från Daniel Craigs Bond-debut i Casino Royale. Och tycka vad man vill om att världens mest kände fiktiva hemliga agent numer är förknippad med en vältränad kropp, men så ser det ut och är – antagligen – något att förhålla sig till även för framtida James Bonds. Till Hardy då. I filmen Warrior visar Tom Hardy upp sin fysik, och uppenbarligen har han inga problem att lägga på sig muskler.

2. Suits in suit

Den som spelar James Bond behöver kunna bära upp en välklädd kostym. Och vem gör inte det om inte Tom Hardy, se bara på när han spelade gangstertvillingarna Kray i Legend. Han är helt klart skräddarsydd för rollen.

3. Mystiken

Vad vore James Bond utan sin mystik? Inte mycket, kanske. Vari består då hans mystik? Dels måste ju en hemlig agent vara listig, och gåtfull. Inte skadar det heller med James Bonds sug i blicken, och ett inre liv som både kan beskrivas som "undanträngt", eller "obefintligt" beroende på hur hård man är i sin psykologiska analys.

4. Auktoriteten

Om Tom Hardy pratar, då lyssnar man. Även om det kan balansera på gränsen till självparodi så har Tom Hardy röststyrka nog för en hel cockney-armé. Möjligen kommer han få slipa ned delar av sin dialekt en smula om han med trovärdighet och elegans ska beställa något skakat och orört.

5. Gubb-grymtandet

I rollen som James Delaney i Taboo fick vi följa Tom Hardy som grymtade sig igenom hela serien i kampen för hämnd på sin mördade pappa. Hur passar det in i en roll som James Bond? Tja, ett trademark av det unikare slaget lär knappast ligga Hardy i fatet.

6. Hardy ÄLSKAR sportbilar

Att fräsiga bilar och James Bond hör ihop är sen gammalt. Det var pengarna tillbaka på att Hardy gillar sportbilar. Till vardags kör han en röd Audi RS 5 och en mattsvart Audi R8 cab.

... Men ”Vespern” blir alkoholfri

Tror det eller ej, men Tom Hardy dricker inte alkohol. Vodka Martini kommer serveras men då får det bli alkoholfritt för stjärnan.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-09-23 14:23