Hoppa till innehåll

Café minns: Meat Loafs hjärntvätts-attack mot Greta Thunberg

Greta thunberg inklippt framför en bild på sångaren Meat Loaf

Café sörjer rocklegendaren Meat Loaf och minns Greta Thunbergs smash på den gode Meats lobb.

Rocksångaren Meat Loaf lämnade jordelivet under torsdagen. Tillsammans med producenten Jim Steinman gav han världen rockklassiker så bombastiska att Mozart vred sig i graven av avundsjuka och sålde under karriären över 100 miljoner plattor. Trots biroller hann han även med att sno showen totalt i filmer som Rocky Horror Picture Show, Fight Club och Tenacious D – The Pick of Destiny.

Samtidigt som vi rekommenderar alla att ta del av Meat olika verk, väljer vi här att minnas tillbaka på en frispråkig intervju Meat gjorde med brittiska Daily Mail. I intervjun deklarerade Meat att han trots sin vikt alltid varit en sexgud till skillnad från dagens män som inte gör något rätt, inte håller upp dörren för kvinnor och bara tänker på sex.

Jim Steinman och Meat Loaf, 1978. Foto: Getty Images

Meat gick sedan in på ämnet som ingen gubbe med självbevarelsedrift borde gå in på – klimatet och Greta Thunberg.

”Jag känner för Greta. Hon har hjärntvättats till att tro att klimatförändringar finns men det gör det inte. Hon har inte gjort något fel men hon har tvingats in en tro på att det hon säger är sant”, hävdade rocksångaren.

Vad Meat inte visste var att han bidrog till en ökad förståelse om vad klimatförändringarna handlar om. I en tweet svarade Greta Thunberg på påhoppet och kände att det var viktigt att klargöra att klimatförändringarna inte handlar om Meat Loaf, inte heller om Greta, utan om fakta.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.