Café utser 10-talets bästa album – plats 14: Kaytranada – ”99.9%”

Kaytranada

Cafés Tom Cehlin Magnusson utser decenniets bästa album fram till julafton.

Tom Cehlin Magnusson | Foto: Getty  |  Publicerad 2019-12-11 14:17  |  Lästid: < 1 minut

– Vad vill vi ha?

– En julkalender som består av en lista med 2010-talets bästa album, som känns ganska godtycklig i både urval och utformning!

– När vill vi ha det?

– Om du insisterar så antar jag att nu vore lämpligt!

Opåkallat – men med oförtruten entusiasm – fortsätter Café att ringa in, runda av och randa ned det bästa av 2010-talet. Om du vill ha decenniets bästa rocklåtar så finns det redan sammanfattat av Cafés Joakim Almén. Inom kort kommer också år 2019 att sammanfattas låt- och tv-seriemässigt. Varje dag under december månad fram till julafton kommer därför Café också att ranka albumen som formade det decennium som snart går i mål.

Eftersom vi numera lever i ett helvetiskt VAR-universum så är det på sin plats att meddela att den enda regeln som gäller är den om ett album per artist. Café önskar trevlig läsning, härlig lyssning och god jul!

Plats 14: Kaytranada – 99.9% (2016)

En av decenniets absolut mest inflytelserika producenter var kanadensiske underbarnet Kaytranada. Hans duckande, gungande och krängande dansmusik var under andra halvan av årtiondet plötsligt överallt. Skivbacksmän viftade med fingret och mumlade om Madlib och J Dilla, men det var Kaytranadas sätt att gifta house med hiphop och r’n’b som gjorde honom till den odiskutabla kejsaren av 2010-talets dansgolv.

Det tydligaste tecknet på hans okränkbara världsherravälde var när han valde ut den (oförtjänt, men icke desto mindre) utskrattade Craig David för att skriva 2010-talets finaste låt om att köpa presenter.

Lyssna på hela albumet här:

Se tidigare listplaceringar här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-12-11 19:35