Café utser 10-talets bästa album – plats 16: Chance The Rapper – ”Coloring Book”

Chance The Rapper

Cafés Tom Cehlin Magnusson utser decenniets bästa album fram till julafton.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2019-12-09 13:33  |  Lästid: < 1 minut

– Vad vill vi ha?

– En julkalender som består av en lista med 2010-talets bästa album, som känns ganska godtycklig i både urval och utformning!

– När vill vi ha det?

– Om du insisterar så antar jag att nu vore lämpligt!

Opåkallat – men med oförtruten entusiasm – fortsätter Café att ringa in, runda av och randa ned det bästa av 2010-talet. Om du vill ha decenniets bästa rocklåtar så finns det redan sammanfattat av Cafés Joakim Almén. Inom kort kommer också år 2019 att sammanfattas låt- och tv-seriemässigt. Varje dag under december månad fram till julafton kommer därför Café också att ranka albumen som formade det decennium som snart går i mål.

Eftersom vi numera lever i ett helvetiskt VAR-universum så är det på sin plats att meddela att den enda regeln som gäller är den om ett album per artist. Café önskar trevlig läsning, härlig lyssning och god jul!

Plats 16: Chance The Rapper – Coloring Book (2016)

Efter den skämda smörgåstårta som var Chance The Rappers senaste album är det lätt att glömma hur fantastisk han kan vara. Coloring Book är en uppvisning från start till mål. Det är en spirituell skiva – både i ordets rätta och felaktiga bemärkelse.

Coloring Book är ett gospelalbum inte bara för att texterna handlar om gud, att en massiv kör gästar eller på grund av de enkla och självklara melodierna. Albumet handlar om att gå upp i något tillsammans med andra människor, överlämna sig själv och stå på tå och sjunga för full styrka för att nå extas. I albumets sista spår lägger Chance, Ty Dolla Sign, Anderson .Paak och en massa andra armarna om varandras axlar och frågar om lyssnaren är redo för ett mirakel, och i just den sekunden tror man faktiskt på det.

Lyssna på hela albumet här:

Här hittar du tidigare listplaceringar!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-12-09 13:51