Café utser 10-talets bästa album – plats 2: Frank Ocean – ”Blonde”

Frank Ocean

Cafés Tom Cehlin Magnusson utser decenniets bästa album fram till julafton.

Tom Cehlin Magnusson | Foto: Getty  |  Publicerad 2019-12-23 09:05  |  Lästid: < 1 minut

Opåkallat – men med oförtruten entusiasm – fortsätter Café att ringa in, runda av och randa ned det bästa av 2010-talet. Om du vill ha decenniets bästa rocklåtar så finns det redan sammanfattat av Cafés Joakim Almén. Inom kort kommer också år 2019 att sammanfattas låt- och tv-seriemässigt. Varje dag under december månad fram till julafton kommer därför Café också att ranka albumen som formade det decennium som snart går i mål.

Eftersom vi numera lever i ett helvetiskt VAR-universum så är det på sin plats att meddela att den enda regeln som gäller är den om ett album per artist. Café önskar trevlig läsning, härlig lyssning och god jul!

Plats 2: Frank Ocean – Blonde (2016)

Frank Ocean tog sin perfekta retrosoul från Channel Orange och klippte sönder den på Blonde. Nikes var en spöklik comeback målad i regn och glitter från världens största soulsångare, och Blonde är ett i det närmaste perfekt album i all sin fragmentariska prakt. Det är en ynnest att få leva i en tid när Frank Ocean gör musik.

Det finns inte så mycket att säga, men om man måste redovisa anledningen till varför Frank Ocean var exakt allt det här decenniet så räcker det med att hänvisa till outrot på White Ferrari – hudlöst, rent och alldeles, alldeles stilla.

Lyssna på albumet här:

Se tidigare listplaceringar här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar