Café utser 10-talets bästa album – plats 18: Håkan Hellström – ”2 Steg från Paradise”

Håkan Hellström

Cafés Tom Cehlin Magnusson utser decenniets bästa album fram till julafton.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2019-12-09 10:14  |  Lästid: < 1 minut

– Vad vill vi ha?

– En julkalender som består av en lista med 2010-talets bästa album, som känns ganska godtycklig i både urval och utformning!

– När vill vi ha det?

– Om du insisterar så antar jag att nu vore lämpligt!

Opåkallat – men med oförtruten entusiasm – fortsätter Café att ringa in, runda av och randa ned det bästa av 2010-talet. Om du vill ha decenniets bästa rocklåtar så finns det redan sammanfattat av Cafés Joakim Almén. Inom kort kommer också år 2019 att sammanfattas låt- och tv-seriemässigt. Varje dag under december månad fram till julafton kommer därför Café också att ranka albumen som formade det decennium som snart går i mål.

Eftersom vi numera lever i ett helvetiskt VAR-universum så är det på sin plats att meddela att den enda regeln som gäller är den om ett album per artist. Café önskar trevlig läsning, härlig lyssning och god jul!

Plats 18: Håkan Hellström – 2 Steg från Paradise (2010)

På dagen ett decennium efter sitt debutalbum släppte Håkan Hellström det som kanske är hans allra finaste album. Håkan Hellström inledde det där decenniet som Sveriges bästa rocksångare genom alla tider och avslutade det som den störste – alla kategorier.

De senaste veckorna kanske har lärt oss att man ska vänta med statyer till personen som avbildas är borta, men i väntan på den oundvikliga Håkan-bysten utanför Ullevi gav Håkan oss ett monument som kommer stå kvar till tidens rand: Du är snart där är kanske hans allra största stund. En skör hymn som tränger sig upp ur asfalten och slingrar sig hela vägen upp i himlen.

Lyssna på hela albumet här:

Här hittar du tidigare listplaceringar!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-12-09 10:51