Annons

Café utser årets 22 bästa tv-serier 2017

Café har tagit fram den enda listan du behöver i mellandagarna – 2017 års bästa tv-serier.

Tom Cehlin Magnusson
Café utser årets 22 bästa tv-serier 2017

Förutom listan över årets 100 bästa låtar har även årets bästa tv-serier utsetts av en tapper jury. Skriv ut, klistra upp på kylskåpet och använd under mellandagarnas lataste Netflix-häng.

Jury: Tom Cehlin Magnusson, Markus Thunberg, Elisabet Magnusson, Joel Linde, Johan Kellman Larsson, Marlon Appelgren, Johan Forsberg.

Annons

22. GLOW
Färgglatt, hett, roligt och rått. Lyx-tv för oss som gillar både American Idol och Shameless. (Markus Thunberg)

Gilla Cafe.se på Facebook

21. Billions, säsong 2
En färgglad dramaserie om Wall Street som på ett skickligt sätt målar över det primitiva maktspelet mellan hedgefondmugulen Bobby Axelrod och den federala åklagaren Chuck Rhoades till ett subtilt mästerverk. (Johan Forsberg)

20. The Fall
Så sinnessjukt bra manus, Gillian, och framförallt, dialogen! (Elisabet Magnusson)

19. Grotesco
Ibland helt jäkla sämst, obegripligt och tråkigt. Ibland det roligaste och viktigaste på tv någonsin. (Markus Thunberg)

18. Stranger Things, säsong 2
Cirka hälften så bra som säsong 1 men måste ändå skohornas in här. (Johan Kellman Larsson)

17. Last week tonight
Det här rövåret för medmänsklighet i USA och världen tog John Oliver slutligen över stafettpinnen av rimlighet från Jon Stewart. Bara att tacka. (Markus Thunberg)

16. Hitlåtens historia
Att något alltså får kosta så här mycket, både vad gäller ambition och i flygbiljetter är något att vara glad och stolt över SVT för. Till råga på allt lyckas man få fram fantastiska små – och nya – historier om låtarna alla hört. (Markus Thunberg)

15. Rick and Morty, säsong 3
Tänk Tillbaka till framtiden-filmerna och ”Doctor Who”, fast en story som går ut på att göra dig mer förvirrad än du var efter slutet av Inception. Är du ute efter något att bita i storymässigt, men istället för att må dåligt pga ”mänskligheten suger-budskap” få ont i magen av skratt har du hamnat rätt. Rick and Morty är det hetaste inom vuxenanimerat just nu. (Marlon Appelgren)

14. Survivor’s Remorse
En komediserie om en basketproffset Cam Calloway som blir känd över en natt när han skriver på ett NBA-kontrakt värt miljontals dollar. Mötet med den nya rika världen, rötterna till sin fattiga bakgrund och utmaningarna som kändis präglar serien i en lättsam och humoristisk skildring av en basketstjärnas vardag. (Johan Forsberg)

13. 13 reasons why
Mycket stark och omdiskuterad series om tonårens absolut mörkaste sidor. (Joel Linde)

12. Curb your enthusiasm, säsong 9
Jag vill vara bättre än att skriva ”pretty, pretty good”, men gudarna ska veta att det är svårt. (Tom Cehlin Magnusson)

11. Bojack Horseman, säsong 4
Vad som efter tjugo sekunders tittande verkar som ännu en lättsam animerad humorserie bottnar i själva verket i en tuff kamp om att bli accepterad som människa, eller häst…eller va?. Bojack Horseman är hur som helst tv-serien som med sin svarta humor gör djupdyk i aktuella samtidsproblem som depression och det ständiga bekräftelsesökandet så många av oss bär på. (Marlon Appelgren)

10. Mindhunter
David Fincher vet hur regndroppar ska rinna längs en vindruta och hur cigaretter ska kedjerökas av bedagade kriminalare. (Johan Kellman Larsson)

9. Ozark
En av de stora sensationerna på Netflix under 2017. Smart, snyggt mörk och alltid spännande. (Joel Linde)

8. Cowboykåken
Dick! Fantastiske, bjussige Dick som (spoiler alert!) lyckades få upp kåkjäveln till slut. Hoppas innerligt att han går en lång tv-karriär till mötes. Mer Dick! (Markus Thunberg)

7. Bonusfamiljen
Lägerelds-tv som koncept äntligen tillbaka i SVT. Karaktärer och problem som var så verkliga att det gjorde ont. Och några av landets härligaste och bästa skådisar. (Markus Thunberg)

6. The Deuce
Maggie Gyllenhaal och James Franco står i centrum i denna serie om porrindustrins framväxt i New York. (Joel Linde)

5. Girls, säsong 6
Vår tids viktigaste serie enligt mig. Fick minst två generationer av kvinnor att älska sig själva, och orka göra revolution. (Elisabet Magnusson)

4. Better things, säsong 2
Bril-jan-ta Pamela Adlon och runkpellen Louis CK ligger bakom årets bästa tv-serie. (Johan Kellman Larsson)

3. Handmaids tale
Helt enkelt otäckt briljant och jävligt viktig. (Elisabet Magnusson)

2. Big little lies
Mustig mordgryta i den amerikanska överklassen kryddad med med Alexander Skarsgård som fullblodssvin och Nicole Kidman i högform. Älskar miniserier också, förtätat 1500-meterslopp i stället för utdraget Game of thrones-maraton. (Johan Kellman Larsson)

1. Master of none, säsong 2
Soundtracket! Stämningen, maten, scenerna och att man aldrig visste vart det skulle ta vägen och på det ett stumt avsnitt. Mästerligt är alltför ofta använt av vanliga tv-tittare som inte har någon aning om vad det betyder – så: det här var verkligen mästerligt! (Markus Thunberg)

Annons

Dela (16)
Tweeta

Annons


Laddar