Hoppa till innehåll

Cafés stora reseguide: Boka en stökig weekend i Köpenhamn

Johan Hedberg

Förläng sommaren, boka en dekadent helg i Köpenhamn! Rumla runt på nattklubben Sunday, drick finöl på Mikropolis Mikkeller och ät dig mätt i Köttbyn – Cafés webbredaktör Johan Hurtig ger sina bästa Köpenhamnstips. Kolla även in Cafés guide till Amsterdam! * * * Det blir aldrig en tidig kväll i Köpenhamn, dekadensens nordiska huvudstad. Danskarna … Continued

Byens kro: en köpenhamnsk klassiker för såväl hipsters som a-lagare.
Förläng sommaren, boka en dekadent helg i Köpenhamn! Rumla runt på nattklubben Sunday, drick finöl på Mikropolis Mikkeller och ät dig mätt i Köttbyn – Cafés webbredaktör Johan Hurtig ger sina bästa Köpenhamnstips.

Kolla även in Cafés guide till Amsterdam!

* * *

Det blir aldrig en tidig kväll i Köpenhamn, dekadensens nordiska huvudstad. Danskarna är helt enkelt för bra på rumlande för att du ska vilja gå hem. Om dagarna tillhör pölsemän och tivolisugna semesterfirarna så är nattens Köpenhamn till för dem som vill släppa ut sitt inre, stökigare jag för en natt eller två. På så sätt är det den perfekta weekendstaden för oss svenskar – åk dit, släpp loss två nätter, åk hem, vila.

Upplägget blir än mer perfekt eftersom det finns uteliv i alla nivåer. Efter en bättre sittning på en kvalitetsrestaurang längtar du till inrökta sunkhak och därefter till sofistikerade barer följda av hedonistiska nattklubbar. Se mina förslag som en godispåse och plocka ihop din egen utekväll.

Och om jag bara får ge dig ett tips: Varannan vatten.

* * *

Slumtavernan

Byens kro

Hipsterkids möter mediefolk möter alkisar på denna smutsiga taverna där den mest framträdande inredningsdetaljen är 60 år av cigarrettrök (på tavernor får man fortfarande röka). Här är det ingen som tittar snett om du slinker in för en öl och några stänkare bara för att det råkar vara förmiddag. Inget ställe du stannar på i flera timmar men en dansk institution.

Møntergade 8.

* * *

Cocktailbaren IMG_3067

Ruby

I samma hus som Georgiens ambassad ligger den här hemma-hos-en-excentrisk-playboy-på-30-talet-baren. Du kliver rakt in i ett stort sällskapsrum men det är nerför den lilla trappan och in till den inre baren du ska. Där beställer du en Ruby Daiquiri med rabarber i av en bartender i fluga och stoppar tiden för en stund.

Nybrogade 10.

* * *

Dansklubben Condesa

Condesa

Har bytt namn från Fortunen och satsar på mexikansk mat, men hit går du främst för de sena timmarna. Dansgolvet längst in är alldeles för litet sett till ställets popularitet, vilket innebär stökig stämning och mycket dans på borden till hiphop och en och annan dance-halldänga.

Ved Stranden 18.

* * *

Finkrogen Geist

Geist

Fine dining men ändå allt annat än stifft (vad sägs om sockervadd med citronsmak till kaffet?). Har delat upp rätterna i lättare och tyngre och om du nöjer dig med tre så pallar du också dessert. Kostar lite men väl värt pengarna, rätterna ligger mellan 80 och 240 kronor.

Kongens Nytorv 8.

  * * *

Matmarknaderna

Torvehallarna

Torvehallarna, Street food Copenhagen

De senaste åren har det varit Torvehallarna, Köpenhamns saluhallar, som varit the go-to-place när det ska drickas och ätas i solen. Typ allt finns. Alldeles nyligen öppnade även street food-marknaden på Papir-ön med lite mer foodtruckigt upplägg ute vid Christiania ungefär. Också väldigt härligt.

Frederiksborggade 21 samt Trangravsvej 14.

 * * *

Dekadensklubben Sunday

Sunday

Har bara haft öppet i ett år men gjort sig känd som stans mest hedonistiska nattklubb. Männen som låg bakom klassikern Simons har dragit igång Sunday och vill att det ska vara som den stökigaste av hemmafester – klubben har därför en del inredd som ett kök (det är ju där det händer, det är sen gammalt). Förutom det bjuds det på hipp, främst elektronisk, dansmusik, thailändska ladyboys som serverar och scramblers i hela lokalen för att störa mobilsignaler: instagramma får du göra någon annanstans.

Lille Kongensgade 16. 

* * *

Nöjescentrat

köttbyen

Köttbyn

Egentligen, om det är kort med tid och du vill ha en alltiett-lösning: dra till Köttbyn. I Köpenhamns slakthusområde ligger allt från grymma restauranger, bra barer och klubbar av varierande stökighetsgrad. Några snabba exempel: Köttbyns Fiskebar (fantastisk fisk och skaldjur), Mother (finpizza), PatéPaté (restaurang och bar från tidigt till sent) och barklubbarna Mästaren och lärlingen, Jolene och Bakken. Allt på en radie av hundra meter, bara att gå dit det verkar roligast för tillfället.

Köttbyn, Vesterbro

* * *

Hålet i väggenIMG_2908

Mikropolis Mikkeller

Senaste Mikkeller-stället i stan, som också har schysta cocktails för den som inte pallar en åttonde liten IPA. Idealiskt för att landa lite på eftermiddagen.

Vendersgade 22.

Johan Hurtig

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.