Cafés stora reseguide: här är maten och utelivet som du inte får missa när du åker till Paris

Johan Hedberg  |  Publicerad 2014-09-26 07:00  |  Lästid: 3 minuter
Le Relais de l’Entrecôte

Fly höstmörkret, boka en härlig höstweekend i Paris! Cafés moderedaktör Julia Stridh tipsar om matställena, vinbarerna och klubbarna som du måste besöka.

Kolla även in Cafés weekendguider till FlorensAmsterdam och Köpenhamn!

* * *

Säg inget till Cafés chefredaktör, men om någon ringer mig exakt nu och erbjuder mig ett drömjobb i Paris så tackar jag ja utan att blinka. Jag älskar exakt allt med den staden: det temperamentsfulla men glada bemötandet, råbiffarna, rödvinet, kaffe i solen på gatan, vintageshoppingen (som faktiskt är bra på riktigt), fester i gallerier som aldrig tar slut, eftermiddagsvin, snygga män, svala fransyskor, pulsen, mentaliteten. Folk är så relaxade här, vilket jag aldrig tröttnar på. Nämnde jag vinet förresten? Gärna ett glas chablis, tack. Helst på något av de här ställena.

 

Paradis för köttälskare

Le Relais de l’Entrecôte

Gillar du det franska köket och föredrar kött? Om svaret är ja på denna fråga så måste du besöka denna idylliska restaurang. Det finns bara en sak på menyn, och precis som namnet antyder är det entrecôte! Mer Paris än så här blir det inte. Även här är personalen svinsur, men jag återkommer alltid hit ändå.

20 Rue Saint-Benoît.

  * * *

Burdus barLe Fumoir (kopia)

Le Fumoir 

Robust krog mitt emot Louvren med kolonial, klassiskt fransk inredning. Även klassiskt fransk, otrevlig personal – vilket i denna miljö förhöjer charmen med stället. Perfekt för en eftermiddagsdrink på den lilla uteserveringen på gatan eller inne i baren, där du kan studera bartenderns perfektion när han blandar sina old fashioned och dry martinis. Ät inte här (menyn ärpricey), utan gå hit och häng och sug in atmosfären samtidigt som du suger i dig en god bellini.

6 rue de l’AmiralColigny.

  * * *

Tidlöst hängLa Perle

La Perle

Hipp och sunkig bar i hjärtat av Marais. Hela Paris modemaffia – från stylister till modeller – hänger här dagarna och kvällarna i ända, plus sköna kvartersstammisar. Ingen extraordinär bar, men stämningen här är speciell. Varje gång jag besöker Paris tar jag mig hit – och varje gång har inget förändrats. Obligatoriskt stopp.

78 Rue Vieille du Temple.

 * * *

Kickstartar dagen

cafe-de-flore

Café de Flore

Paris bästa frukost! Många snygga människor som man kan sitta och stirra på. Perfekt för lunch, shoppingpausdrink, eftermiddagsvin (och kvällsvin). Missa inte!

172 Boulevard Saint-Germain.

  * * *

Fantastisk falafelIMG_4192

L’As du Fallafel

Jag lämnar inte stan utan minst ett lunchstopp här. Jag kan mina falaflar – det är ju en av livets viktigaste rätter – och den de serverar här är tveklöst topp tre i världen.

32-34 Rue des Rosiers.

 * * *

Stökigast i stan

Le baron

Le Baron

En av graffitikonstnären André Saraivas många klubbar. Jag har gång på gång ljugit mig före i kön för att få besöka denna mörka, dekadenta och urspårade nattmiljö. Och jag har alltid lika kul här. Vill man uppleva en typisk Parisutgång, med tillhörande profiler som hänger i taket och dansar överallt i lokalen, ska man göra ett försök på Le Baron. Denna atmosfär finns bara här.

6 Avenue Marceau.

 

Julia Stridh

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-09-26 09:24