Korka upp! Nu är Champagnerommen här

Champagne Rom

Sägningen ”det bästa av två världar” må överanvändas – men när romtillverkaren Plantation Rum släpper rom lagrad på champagnefat är den fullt berättigad.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-09-29 08:12  |  Lästid: < 1 minut

Gillar du rom? Gillar du Champagne? Fint, då borde Plantations Rums nyhet falla dig i smaken. Romspecialisten släpper nu en sprillans ny, och limiterad, rom som är lagrad på champagnefat. Visst låter det potentiellt som att vi har att göra med en ett plus ett blir tre-situation här?

Plantation Single Cask 2020: Panama 2007, Champagne Cask, som rommen heter, har lagrats i totalt 13 år: 10 år på Bourbonfat, 2 år på Cognacsfat och 1 år på Champagnefat. Smaken av det gyllenbruna guldet beskriver Plantation själva som “söt och lite brusande med toner av mjölkchoklad, hasselnöt, vanilj och vitt vin med en hint av citronpeppar”. Doften utgörs främst av muskot, svartpeppar, aprikos och druvor.

Den Champagnefatslagrade rommen släpps i en limiterad upplaga på 276 flaskor. Och kostar det så smakar det, en flaska klickar du hem från Systembolagets beställningssortiment för närmre tusenlappen.

Utöver Champagnerommen släpper Plantation tre andra limiterad romflaskor enligt samma lagringskoncept, med skillnaden på det sista och tredje lagringsfatet. De andra sorterna har lagrats på olika cognac- och whiskyfat.

Champagnerommen Plantation Single Cask 2020: Panama 2007, Champagne cask släpps i 276 flaskor den 15 oktober på Systembolaget (Artikelnummer: 40081001). Rommen har en alkoholhalt på 46 % och är lagrad på tre olika fat (Bourbon, Cognac och Champagne) i 13 år.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar