Hoppa till innehåll

Champions League-mästaren på plats när Café bjöd in till fotbollskväll

Olle Arnell

Café bjöd in till fotbollskväll tillsammans med läsare – och en svensk fotbollslegendar som är en av tre svenskar som vunnit Champions League under de senaste 20 åren.

För svenskt vidkommande är fotbollsåret 2018 något alldeles speciellt. För första gången sedan 2006 är Sverige kvalificerade för VM. Då hette profilerna Marcus Allbäck, Fredrik Ljungberg och Henrik Larsson, nu heter de Emil Forsberg, Victor Nilsson Lindelöf och…Janne Andersson. Håll utkik här på sajten och i tidningshyllorna så kommer du att få se och höra mer om landslaget och personerna som måste lyckas för att sommaren ska bli en fotbollsfest!

Men innan dess ska Champions League avgöras (och Allsvenskan 2018 inledas) och vi såg ingen anledning till att hålla tillbaka vårt fotbollssug utan bjöd in läsare, vänner och sportprofiler för att se åttondelsfinalen mellan Barcelona och Chelsea tillsammans. Och på plats fanns en av svensk fotbolls allra största, en bronsmedaljör från 1994 och en av tre svenskar under de senaste 20 åren som vunnit just Champions League.

Gästerna bjöds på öl, snacks och mat och förutom matchen hölls även ett fotbollsquiz och hårda bataljer på racingbanan.

Här kommer några bilder från kvällen! Följ oss på Facebook och håll utkik på sajten för att inte missa kommande liknande event under superfotbollsåret 2018! (Eller maila till brev@cafe.se!)

Per! Vilket är ditt största fotbollsminne?

– Jag bevakade fotbolls-VM 1998 för TV4 och lyckades pricka in två helt magiska matcher i Marseille. Första är när Holland med hjälp av Bergkamp slog ut Argentina i kvarten. Andra matchen var straffdramat mellan Brassarna och Holland i semifinalen. En helt magisk fotbollsarena med två matcher som hade allt! Led med holländarna eftersom att jag bevakade Holland lite extra, men gläds av minnena när vi pratar om de idag. Sen har jag säkert 100 till som jag vill ta över en lunch imorgon!

Kristofer Stenberg (till vänster)! Vilket är ditt största fotbollsminne?

– Det är från förra året när Chelsea spelade mot Brentford. Det är just en speciell händelse i matchen som gör upplevelsen så unik. Williams sätter nämligen en frispark rakt i krysset samtidigt som jag befinner mig på läktaren på Stamford Bridge. 

Petronella Ekroth (i blå skjorta)! Vilket är ditt största fotbollsminne?

– När jag gick och såg min första riktigt stora fotbollsmatch. Det var en Champions League-match mellan Real Madrid och Juventus och eftersom jag såg matchen i Madrid blev upplevelsen så stark. Hela arenan var fylld med Real-fans med massa pyroteknik, och så kunde man se Juventus lilla klack uppe i ena hörnet. Det var väldigt kul!

Följ oss på Facebook och håll utkik på sajten för att inte missa kommande liknande event under superfotbollsåret 2018!

(Eller maila till brev@cafe.se!)

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.