Nu kan du träna som Cobra Kai-gänget hemma – Netflix släpper träningsvideo inspirerad av serien

Cobra Kai

Tae Bo-legendaren Billy Blanks väntar på att få instruera dig, vad väntar du själv på?

Joakim Almén | Foto: Netflix  |  Publicerad 2021-01-18 15:06  |  Lästid: 2 minuter

Om livsmotivationen under covid-vintern 2021 redan känns sparsmakad – hur ska du då orkar med att motivera dig för att träna? Ok, förlåt för den dystra inledningen. Allt handlar som det heter om inspiration och målbilder. I en utopi skriver vi av covid som vi känner det redan till sommaren – och då finns det fler än uppenbara hälsoanledningar att fila till sin kropps fysiska skick. Målbild: Beach 2021, om du så vill.

Men hur ska du nå dit? Om Cafés träningsbloggare Thomas Skoglunds mässande om crossfit som den ultimata träningsformen inte är för dig, gym inte kommer på tal av restriktionsanledningar och löpning helt enkelt är FÖR jobbigt kanske Netflix Cobra Kai-träningsprogram kan vara något för dig. Vi säger absolut inte att det är det, vi säger bara att det kanske är det.

Cobra Kai, som är en spinoff på klassikern Karate Kid, är Netflix charmiga actiondramakomedi som gjort succé och verkar älskas av i princip alla. Trots att serien på ytan känns som en nischad serie för nostalgiska kampsportsentusiaster är det en av Netflix populäraste originalserier.

Den tredje säsongen av Netflix kampsportskomedi ”Cobra Kai” hade nyligen premiär.

Cobra Kai har lekfullheten att få vem som helst att bli sugen på att träna, samtidigt som den behåller sina nostalgiska 80- och 90-talsdränkta referensrötter. Nu har Netflix släppt en 40 minuter lång träningsvideo, där vem som helst kan ta rygg på Cobra Kais kampsport-med-en-twist-inspirerade träning. Träningsvideon leds av den legendariske taekwando och Tae Bo-mannen Billy Blanks (kanonnamn!) och går alldeles utmärkt att göra hemma.

För dig som inte är bekant med Tae Bo var det något av en it-träningsform under slutet av 90-talet – och en föregångare till många av de Sats-kompatibla gruppträningsklasserna som finns idag. Tae Bo kombinerar dansrörelser med sparkar och slag på ett enkelt, men samtidigt jobbigt konditionskrävande sätt. Efter sin 90-talspeak fejdade Tae Bo-”rörelsen” sakta ut till att idag vara (nästan) bortglömd.

Tills nu då, för nu är Cobra Kai superstort och det finns en Cobra Kai-träningsvideo på Youtube med en karismatisk instruktör med ett kanonnamn. Billy Blanks väntar på att få instruera dig, vad väntar du själv på?

Sugen på att prova på Cobra Kai-träningen? Du hittar det 40 minuter långa Billy Blanks-ledda träningsprogrammet här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-01-18 15:12