Därför borde nya Netflix-serien ”Mask Girl” vara ditt nästa koreanska serieknark

Mask Girl Netflix

Netflix blodiga K-dramathriller ”Mask Girl” är veckans vassaste streamingtips.

Joakim Almén | Foto: Netflix  |  Publicerad 2023-08-28 11:06  |  Lästid: 2 minuter

Sydkorea fortsätter att spotta ur sig kanonfilmer och serier. De senaste åren har Oscarsbelönade Parasite och Netflix-serien Squid Game varit två heta popkulturspotatisar och utöver dessa finns det mängder av kvalitetsberättelser producerade i ett av världens hetaste filmländer. Bland annat rankade Instagram-kontot @1000filmer Decision to Leave som årets bästa film 2022.

Nu kan mycket väl nästa sydkoreanska seriesuccé vara här. Mask Girl heter den sju avsnitt långa Netflix-serien som enligt Café är veckans vassaste streamingtips.

Vad handlar det om?

Mask Girl kretsar kring Kim Mo-mi. En kvinna med ett tillsynes ordinärt liv som kontorsarbetare som drömmer om kändisskap och idoldyrkan. Om kvällarna extraknäcker hon som sitt fiktiva alter-ego Mask Girl på en streamingplattform. Som Mask Girl dansar hon framför kameran med mask och peruk drygar ut kassan från upphetsade män som skickar ”heart pangs”, vilket egentligen är riktiga pengar. Livet som Mask Girl får snart oanade konsekvenser och utvecklar sig till en våldsam mord- och hämndserie, där seriens styrkor finns i berättandet, samhällskritiken och de många oväntade vändningarna.

Varje avsnitt av Mask Girl är en antologi, där en ny karaktärs historia, kopplad till Kim Mo-mi, brer ut sig. Huvudkäraktären Kim Mo-mi (”Mask Girl”) spelas bland annat av tre olika skådespelare (Lee Han-byeol, Nana och Go Hyun-jung) under seriens gång.

Foto: Netflix

Hur går snacket?

Mask Girl är hittills ingen Netflix-hit och ligger inte under streamingjättens topp 10 mest sedda just nu-kategori. Serien har hittills inte recenserats i Sverige, men fått fint mottagande internationellt. Bland annat har den belönats med maxbetyg av brittiska musik- och popkulturssajten NME som menar att den nya K-dramathrillern är briljant skriven och regisserad av Kim Young-hoon och kan vara en av årets bästa tv-serier. På IMDB har den i skrivande stund ett snittbetyg på 7,5.

Vem är det för?

För dig som gillar sydkoreanska popkultursfenomen Parasite och Squid Game och som uppskattar en mord- och hämndberättelse med ett annorlunda berättargrepp med många skarpa 180 graderssvängar.

Vem är det inte för?

För dig som inte uppskattar överdrivet våld på film. Just våldsbiten är påtalande och stundtals extremt.

Kuriosa värd att notera?

Nana, som spelar den andra Kim Mo-mi, är en superstjärna i Sydkorea och har även haft en framgångsrik karriär som artist.

Är det värt att se?

Absolut. Mask Girl är en av de bästa nya Netflix-serierna i år.

Nya dramathrillerserien ”Mask Girl” finns att streama på Netflix nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-28 11:30