Coldplay spelar Håkan Hellström på Ullevi och publiken älskar det

När Coldplay spelade för ett fullsatt Ullevi den 25 och 26 juni bjöd sångaren Chris Martin på lite svenska texter, signerade Göteborgssonen Håkan Hellström.

Joel Linde  |  Publicerad 2017-06-27 10:19  |  Lästid: < 1 minuter

Det är en mäktig konsertsommar i Sverige. Håkan Hellström turnerar för fullt, Gröna Lund har storbokningar, Guns N’ Roses återförenas och Coldplay tog över Ullevi två dagar i rad, den 25 och 26 juni.

Under de sistnämnda spelningarna fick publiken också uppleva något som inte sker särskilt ofta, nämligen en brittisk artist som tolkar en svensk. Vi är vana vid att Håkan Hellström tolkar andra artister, (som dessa 24 låtar till exempel), men när Coldplay gästade Håkans hemstad, Göteborg, var det ombytta roller.

Chris Martin stod på scenen inför ett fullsatt Ullevi med en svensk flagga i byxlinningen och begick komplett publikfrieri när han började lovorda landet och staden. Men som vi svalde det, ändå.

"Ibland är det svårt att komma till en ny stad, ibland har man dagar som tynger en. Ibland känner man bara att allt går fel, då behöver man någon slags vacker svensk sång," pratsjöng Chris Martin till ett riff som påminde om just en väldigt vacker och välkänd svensk sång.

Publiken gav sitt medgivande, och tonerna till "Känn ingen sorg för mig Göteborg" steg i styrka.

"Så nu ska jag försöka sjunga en sång från er underbara nation, så var snäll och förlåt mitt svenska uttal." (Ja, det rimmade när han sa det på engelska).

När Chris Martin väl började sjunga var det inte många ord han förmådde uttala, men det var ändå en tydlig hyllning till Göteborgssonen, Håkan Hellström. Och det som Chris utelämnade hade publiken inga problem med att fylla i.

Här är några klipp från när Coldplay spelar Håkan Hellström på Ullevi.

1. Här är pratsången med

2... från en annan vinkel

3. (Om du bara ska se ett klipp, se detta!)

4. "Känn ingen sorg för mig Göteborg" övergår sedan i Coldplays egen "Something just like this"

Tack för det, Coldplay!

Se också:

Coldplays ”Fix You” under One Love Manchester är rysligt fin!

16 Håkan Hellström-citat som är den perfekta kärleksförklaringen

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 00:19