Hoppa till innehåll

Columbia släpper Star Wars-jackan från inspelningarna av ”Empire Strikes Back”

David Johansson

Den värmereflekterande superjackan syntes aldrig i själva filmen, men bars och uppskattades av filmteamet bakom kameran när man besökte Norge för inspelning av vinterscenerna.

När man skulle spela in en av Star Wars mest kända filmsekvenser, det som i folkmun kallas ”Battle of Hoth”, reste hela filmteamet till Norge för att riktigt fånga känslan av kargt vinterlandskap. För att klara av inspelningen hade man utrustat sig med för tiden unika jackor, och annan utrustning, för att klara av temperaturerna i det norska klimatet.
columbia star wars tonton columbia star wars filmteam columbia star wars filmteam luke
Columbia och Star Wars har nu gått samman och tagit fram jackan igen, vilken man valt att kalla ”Empire Crew” parkas. Självklart är jackan av högsta kvalitet, vattentät och tejpade sömmar för att skydda bäraren mot alla slags hinder vilket element man ställs emot. Jackan är även utrustad med Omni-Heat™ värmeåtergivande foder. Slutsats? Det är omöjligt att frysa i den här jackan, som dessutom är unisex.
Men, vill man vara fin (och varm) får man lida pin: jackan går loss för 500 dollar och släpps den 7 december på Columbias hemsida, samt hos utvalda återförsäljare.

Se bilderna på ”Empire Strikes Back”-jackan här!

columbia star wars breddgrader
columbia star wars crew
columbia star wars logga
columbia star wars logga2
columbia star wars ficka
columbia star wars innerficka
columbia star wars luva

Mer vinterjackor från Café!

Tio snygga vinterjackor som får dig att överleva vintern

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.