Se bortklippta scenen från ”The Last Jedi” alla Star Wars-fans älskar

Borde den inte fått plats i filmen ändå?

David Johansson  |  Publicerad 2018-03-08 11:55  |  Lästid: 2 minuter

Precis som med samtliga av de nya Star Wars-filmer som kommit sedan Disney köpte alla rättigheterna, och blåste liv i en franchise många trodde dött tillsammans med de usla Episod I-III, möttes Rian Johnsons The Last Jedi av kritik från alla möjliga håll och kanter. Många professionella kritiker hyllade den som en av de bästa Star Wars-filmer som någonsin gjorts (lugn nu), medan många fans var rörande överens om att det fanns otroligt många brister som man fortfarande diskuterar intensivt i otaliga Reddit-trådar.

 

Någonting som de flesta var besvikna på var det otroligt otillfredsställande utrymmet som de nya filmernas Boba Fett – Captain Phasma, spelad av Gwendoline Christie (Brienne of Tarth i Game of Thrones) – fick. Utan att spoila någonting hade hon alldeles för lite speltid, precis som Boba Fett hade. Kanske är Disneys förhoppning att hon ska få samma kultstatus som Boba, men det vore en helt orimligt långsiktig satsning.

Därför kommer det som en riktigt härlig överraskning att man i dag valt att släppa en bortklippt scen från The Last Jedi där Captain Phasma får flexa ytterligare lite i sin lasersäkra Storm Trooper-dräkt, och även rannsaka sig själv lite efter att Finn och Phasma munhuggs uppe på en platå. Scenen klipptes bort från den slutgiltiga versionen av filmen, och Rian Johnson har förklarat varför.

– Jag gillar verkligen det där lilla ögonblicket när Phasma får höra sanningen av John (Boyega, reds anm), och det där lilla schackspelet de spelar. Men vi behövde en betydligt mer kondenserad version av den scenen, sa Johnson till Entertainment Weekly.

Ärligt talat så borde den fått plats i filmen, då The Last Jedi inte direkt innebar ett överflöd av tid i bild för Captain Phasma. Scenen är heller inte speciellt lång, och dessutom riktigt snygg. Den visar en mänsklig sida till Phasma, särskilt eftersom hennes ena öga på hjälmen krossats.

The Last Jedi släpps för digital nedladdning den 13 mars och på Blu-ray den 27 mars.

Foto: IBL

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-03-12 11:54