Hoppa till innehåll

Därför är ”How it Ends” Netflix mest hatade film just nu

Sofia Börjesson

”Jag hoppas att det finns en stödgrupp för dem som slösat bort två timmar av sitt liv genom att titta på How it Ends”, skriver en av kritikerna på Twitter. Här är Netflix-filmen som folk älskar att hata!

Att se en dålig film brukar på sin höjd leda till besvikelse, men Netflix egna produktion How it Ends verkar ha fått tittarna att känna både ilska och hat. En kritiker beskriver till och med filmen som ”en film likvärdig blue balls”, alltså den smärta som män kan känna i pungen när de har haft erektion en längre tid utan att ejakulera.

How it ends är Netflix mest hatade film just nu.
”En film likvärdig blue balls” anser en av kritikerna. Foto: Skärmdump från IMDB

Varning! Den här artikeln innehåller spoilers. Men det är okej, för du vill nog inte se How it Ends ändå.

Tittarna tog som vanligt till Twitter för att lufta sin frustration. Och efter att ha sett filmen själv kan jag inte annat än hålla med de ilskna tangentknackarna. Men först en kort förklaring kring filmens handling.

Filmen handlar om Will som är tillsammans med Sam, dotter till den före detta militären Tom (Forest Whitaker). Svärfar Tom tycker dock inte alls om Will, precis som militära svärfäder sällan gör i filmer från USA. Sam befinner sig i Seattle vid tillfället för någon slags outtalad katastrof på västkusten, vilket tvingar svärfar och svärson att sätta sig i en bil tillsammans för att göra en roadtrip från Chicago för att rädda dottern tillika fästmön.

Trailer: How it Ends

Förutom att filmen är fylld till bredden av klyschor och – absolut inte – klarar bechdeltestet (två namngivna kvinnliga karaktärer ska prata med varandra om något annat än män) är det slutet som förargar folk. Filmens titel till trots (How it Ends) får vi nämligen inte veta hur det slutar. Vi får egentligen inte veta någonting.

Katastroffilmen förtäljer aldrig vad det är för katastrof som har inträffat, om det är en attack från yttre rymden eller en naturkatastrof. Och mitt i filmens mest spännande sekvens (huvudpersonerna åker i en bil som är på väg att slukas av ett gigantiskt vulkanmoln) slutar den. Alltså filmen. Vi får inte veta om de överlever eller vad som hände.

Här är några av reaktionerna på Twitter:

Me after watching #HowItEnds on Netflix. pic.twitter.com/aqeuxOoZw0

— Joe D (@triscoe) 5 augusti 2018

That movie How It Ends on Netflix doesn’t even fuckin tell you how it fuckin ends. It’s a 2 hour tease with no payoff and you’re a lesser person after having watched it.

— HotPocketarian (@theblackmurse) 5 augusti 2018

For the love of God do not waste 2 hours watching How It Ends on Netflix you could literally do anything else in that time

— DNK (@Donni703) 5 augusti 2018

Bruh How It Ends on Netflix is the worst fucking movie ever

— parma jawn (@__StfuLillian) 4 augusti 2018

I hope there is a support group for people who wasted two hours of their life watching #HowItEnds on Netflix.

— Auntie Ang (@TheKitchenista) 22 juli 2018

Så varför är det så många som har sett filmen om den nu verkar så dålig? Jag kan komma på tre förklaringar till detta. För det första är Forest Whitaker med i filmen, vilket skulle kunna betyda att filmen har verkshöjd. För det andra är det så in i Norden många som snackar om filmen – för att den är så otillfredsställande – att man bara måste se den. För det tredje kan det vara som i mitt fall: Netflix säger att det är en 98-procentig matchning med vad jag brukar gilla, så du tror att det stämmer.

Så om du har två timmar över, tid som du kan tänka dig att vara utan för alltid, tycker jag att du ska ge den en chans. Du kanske ser något i den som alla andra har missat?

Artikeln publicerades först på Baaam.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.