Hoppa till innehåll

Därför är Poli Bomb påskbordets godaste likör

Poli Bomb ägglikör.
Emil Årengs blogg.
Emil Åreng

Alpernafavoriten Poli Bomb är som sockerkakssmet för vuxna.

Det är många (två pers) som undrar vad jag drack som ung. Det ska jag berätta för er. Jag drack ohemuliga mängder snowball, alltså ägglikör, lime och sprite. Nu var det några år sedan jag lyckades sula i mig x antal snowballs, främst för att jag har gått vidare och det kändes även som att snowball lämnade mig.

Men döm om min förvåning när spritexperten Patrik Tapper ringer och säger att det legendariska märket Poli har släppt en bomb, alltså Poli Bomb.

En ägglikör som med sin otroligt höga kvalitet på ingredienser och smak kommer ändra hela din uppfattning av vad just en ägglikör kan och bör vara. Produkten har sitt namn ifrån den klassiska varma drinken som är populär i alperna vid namn ”Bombardino” som innehåller ägglikör, brandy och grädde och dricks varm. 

Baserad på familjens klassiska Grappa blandas äggulor, socker och en skvätt mjölk till denna klargula ljuvlighet. Många hävdar att det smakar som sockerkakssmet för vuxna. Jacopo Poli fick som pojk hämta äggen för att sedan separera gulorna som sin första arbetsuppgift på destilleriet, vem vill inte ha det som ett första gig?

Poli Bomb dricks såklart året runt men passar ändå lite extra bra under skidsäsongen och påsk då både ägg och utförsåkning är på tapeten.

Ägglikören Poli Bomb går att beställa via Systembolaget från 20 mars. Flaskan rymmer 70 cl, kostar 218 kronor och har en alkoholhalt på 17 procent.

Recept: Tigerkaka Shot

4 cl Poli Bomb
2 cl Fireball
Toppa med lättvispad grädde och kanel

Recept: Snowball, såsom jag gjorde den när det begav sig.

60 ml Poli Bomb
15 ml Limejuice

Fyll på med is
Toppa med 7 Up och rör runt likt en lavin!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.