Hoppa till innehåll

Därför borde du dricka din öl i duschen

Goda nyheter! Nu visar nämligen forskning att du blir dubbelt så avslappnad om du avnjuter din öl i duschen.

Att ta en öl, drink eller ett glas vin efter en lång stressig dag på jobbet är inte bara väldigt gott, det kan också frigöra bra kemikalier i hjärnan, som endorfiner och dopamin. Men visste du att man kan förhöja effekten genom att ta med sig alkoholen in i duschen?

Belöningscentret i hjärnan identifierades på 1950-talet när forskare insåg att om man stimulerade en region av en råttas hjärna frigjordes en beroendeframkallande mängd dopamin. Forskare tror att människors hjärnor fungerar på samma sätt. Men det var inte förrän 2012 som forskare tittade på den mänskliga hjärnan och fann att alkohol påverkar hjärnans nöjescentra som kickar igång endorfinerna.

Sen slängde sig några forskare från Storbritannien in i matchen och gav oss mer på fötterna när de rapporterade att smådrickande gör oss lyckligare.

Något mer som är avkopplande? Att duscha. Flera studier har visat att en dusch hjälper människor att tänka, koppla av och maximera sin kreativitet. Och att kombinera dessa två har alltså visat sig vara ett vinnande koncept.

Viktigt att poängtera är dock att för mycket alkohol i kombination med halt underlag inte har en avslappnande effekt utan snarare en skadlig sådan. Nu säger vi inte att Filip Hammar hade druckit när han halkade på Elite Hotels här om dagen, han verkade tvärtemot ha varit nykter, men ramlade på halt underlag gjorde han och den soppan spann iväg i flera olika steg som du kan läsa om här.

Läs också:

Duschölen är här – ”kickstartar din kväll i fyra klunkar”

Ölhållaren alla behöver – för varför vänta med ölen till efter duschen?

Källa: Fatherly

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.