Hoppa till innehåll

Därför ser stjärntäta Netflix-filmen ”Don’t Look Up” ut att bli julens bästa film

Don't Look Up, Meryl Streep som amerikansk president och Leonardo DiCaprio som forskare

Glöm juliga julfilmer. Big Short-och Anchorman-regissören Adam McKays Don’t Look Up är december månads stora film och den släpps på Netflix på julafton.

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill, Cate Blanchett, Meryl Streep, Timothée Chalamet och Ron Perlman. Jo, paraden över AAA-skådisnamn i Big Short– och Anchorman-regissören Adam McKays kommande svarta science fiction-komedi Don’t Look Up är faktiskt så lång. Och då klarade namn som Mark Rylance, Rob Morgan, Ariana Grande och Tyler Perry inte namedrop-cutten.

En stjärntät skådespelarensemble innebär såklart inte alltid en garanti för en kanonfilm som slutprodukt, men med tanke på filmens trailer och handling pekar det mesta mot att Don’t Look Up blir julens bästa nya filmpremiär – även om den (lyckligtvis) inte har något med smällkarameller och julgranar att göra.

Handlingen i filmen, som har biopremiär 10 december och släpps på Netflix på självaste julafton, kretsar kring två astronomer (Leo DiCaprio och Jennifer Lawrence) och deras skakiga PR-turné för att upplysa världen och dess ledande beslutsfattare om att en komet är på väg att träffa jorden med utplåning av planeten och mänskligheten som konsekvens.

DiCaprio och Lawrences nördiga forskarkaraktärer ska bland annat få med USA:s president (Meryl Streep) och hennes rådgivare och son (Jonah Hill) på tåget att jorden faktiskt kommer att sprängas i miljoner bitar av nämnda komet inom sex månader.

Trailern för tankarna till de kvicka och mörka komiska inslagen i regissören Adam McKays kanske bästa film, The Big Short, och karaktärerna i Don’t Look Up känns uppskruvade till 11 på en Marshall-förstärkare, på samma sätt som i Rian Johnsons lyckade Knives Out (som för övrigt också finns på Netflix).

”Don’t Look Up” har biopremiär 10 december och släpps på Netflix på julafton. Spana in fler bilder från den stjärnspäckade filmen här nedanför.

Meryl Streep spelar USA:s president i mörka komedin ”Don’t Look Up”. Foto: Netflix
Foto: Netflix
Foto: Netflix

Foto: Netflix
Foto: Netflix
Foto: Netflix

Cafés tidigare digitala redaktör Joakim Almén skrev om nöje, nyheter, mode, teknik, livsstil och mycket annat.

Credits
Foto: Netflix:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.