Hoppa till innehåll

Därför ska du använda serum

När jag fick ett serum i handen första gången tänkte jag HUMBUG! Vad ska denna lilla flaska kunna göra för mig? Nu, ett par år senare kan jag inte leva utan serum. Som jag skrivit tidigare så är ett serum är en ”koncentrerad fuktkräm”, som tack vare sin molekylkonstruktion absorberas snabbt och tränger ner fler lager … Continued

När jag fick ett serum i handen första gången tänkte jag HUMBUG! Vad ska denna lilla flaska kunna göra för mig? Nu, ett par år senare kan jag inte leva utan serum. Som jag skrivit tidigare så är ett serum är en ”koncentrerad fuktkräm”, som tack vare sin molekylkonstruktion absorberas snabbt och tränger ner fler lager i huden än en vanlig vanlig fuktkräm. Konsistensen är ofta lite slemmig men generellt för serum är att de går snabbt in i huden. Med det sagt ska du såklart inte strunta i vanlig hudkräm, detta är ett komplement.

Anledningar till att killar ska använda serum:

Torr hy? – Serum

Mjäll i skägget? – Serum

Fina linjer och rynkor? – Serum

Livlös och deppig hy? – Serum

 * * *

Body serum, 450 kr, Björk & Berries

Torr kropp? Under vinterhalvåret är det extra viktigt att smörja in kroppen efter dusch och gym. Björk & Berries kroppsserum med gurka och citron innehåller naturliga oljor och återfuktar på djupet. Oljebaserad men inte kladdig.

Face serum, 880 kr, Swiss Clinic

Med bland annat hela fem(!) hyaluronsyror är detta lyxserum en riktig gobit för alla hudvårdsnördar. Förebygger uppkomst av rynkor och ökar elasticiteten i huden. En härlig produkt som dock kanske utlovar mer än den faktiskt gör.

Snail Bee Essence, 330 kr, Benton

Även om detta är en *essence* vilket basically (nu svär jag i kyrkan) är samma sak som ett serum, får denna vara med på denna lista. Med SNIGELSEKRET och BIGIFT som verkar lugnande respektive ökar blodtillförseln till huden är detta ett av mina första koreanska produkter och mitt första serum. Lätt, geléartad och aloevera-baserad, doftfri och enkel på alla sätt. Strålande på torr hy, eksem och annan problemhy. Bra nybörjarserum!

Några andra nyheter i badrumsskåpet är dessa. (Swiss Clinic fick vara med på ett hörn igen.)

Freshly juiced, 44o kr, Klairs

Detta är tydligen en av Kim K:s favoriter?? Ett c-vitaminserum som jag blandar ut i mitt vanliga serum morgon och kväll. Antioxidanter som ger ansiktet en käftsmäll med energi.

Hydrabio, 329 kr, Bioderma

Om det är någon man kan lita på när det gäller serum så är det tant-produkter. Biodermas kladdiga men ack så återfuktande serum är en helig graal i badrumsskåpet. Tänk att du gör en ice bucket challenge, fast med serum, så känns den. Funkar utmärkt på extremt torr och känslig hy.

Läs mer!

Vad är serum och varför ska jag använda det?

Bästa fuktprodukterna för killar

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.