Därför vann inte Game of Thrones något pris på Emmy-galan

Game of Thrones har rekordet för flest statyetter på Emmy-galan, men i år var de inte ens nominerade. Och allt var så klart vinterns fel.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-09-18 10:04  |  Lästid: < 1 minut

Natten till måndag, svensk tid, hölls 2017 års Emmy-gala i USA. The Handmaid’s Tale blev den stora vinnaren i dramakategorin, en succé som troligen inte hade varit möjlig om Game of Thrones fanns med i leken.

Game of Thrones har vunnit pris för bästa dramaserie två år i rad, och blev historisk under förra årets gala med att bli den tv-serie som vunnit flest statyetter någonsin, 38 stycken (en mer än Frasier). Men i år var man utom tävlan, vilket berodde på den framskjutna säsongspremiären.

Inspelningen av den senaste säsongen drog ut på tiden då man tvingades vänta in vintervädret, och detta medförde att första avsnittet av säsong sju inte hann sändas innan sista maj, vilket är ett grundkriterium för att kunna bli nominerad.

Fritt fram för andra serier alltså, och kanske hade The Handmaid’s Tale inte tagit hem hela fem av sju priser i kategorin drama, om GoT varit med och slagits om statyetterna. Så här fördelades priserna i kategorin drama på Emmygalan 2017:

Bästa dramaserie: The Handmaid’s Tale
Bästa kvinnliga huvudroll i en dramaserie: Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale)
Bästa manliga huvudroll i en dramaserie: Sterling K. Brown (This Is Us)
Bästa kvinnliga biroll i en dramaserie: Ann Dowd (The Handmaid’s Tale)
Bästa manliga biroll i en dramaserie: John Lithgow (The Crown)
Bästa manus till en dramaserie: Bruce Miller (The Handmaid’s Tale)
Bästa regi av en dramaserie: Reed Morano (The Handmaid’s Tale)

Säsong sju av Game of Thrones kommer istället att finnas med på nästa års gala. Det här var första året sedan 2011 som Game of Thrones inte fanns med och slogs om Emmystatyetterna.

Någon som däremot vann var Alexander Skarsgård (heja!), se hans tacktal till mamma här >

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-09-18 10:17