5 sjukaste sakerna Nicolas Cage har gjort

I april är det efter månader av tystnad äntligen dags för en ny långfilm med Nicolas Cage. För att fira den efterlängtade comebacken rankar Café de fem sjukaste sakerna vår kanske mest excentriske skådespelare har gjort.

Jonas Strandberg | Foto: Getty Images  |  Publicerad 2023-03-02 11:18  |  Lästid: 2 minuter

1. Han köpte ett dinosauriehuvud

Ett dinosauriekranium. Foto: Getty Images

2007 hade Nicolas Cage en tråkig måndag och istället för att spela tv-spel eller läsa en bok som vi normala människor, gick han steget längre. Han köpte kraniet till en Tyrannosaurus. 276000 dollar gick kalaset på och allt var frid och fröjd, fram till att Cage fick reda på att hans nya prydnadsföremål var stulet. Med nedsjunkna axlar gav han frivilligt tillbaka dinosauriehuvudet till Mongoliet och för att strö extra mycket salt i såren fick han aldrig tillbaka sina pengar.

2. Han byggde en pyramid på en kyrkogård

Nicolas Cages gravplats i Louisiana. Foto: Getty Images

På Louisianas äldsta kyrkogård St Louis 1 står en kritvit pyramid, avsedd att husera Cage den dagen han inte längre är med oss. Ryktena säger att det flamboyanta inslaget på kyrkogården inte tagits emot uteslutande positivt av lokalbefolkningen.

3. Han försökte hitta den heliga graal

Foto: Getty Images

Under många år ägnade Cage tiden mellan filminspelningar att göra efterforskningar om den mytomspunna bägaren från Jesus sista måltid med lärljungarna. Efter att ha rest runt hela världen och undersökt en mängd olika platser utan att ha hittat graalen, kom han fram till att den antagligen bara var att betrakta som en metafor.

4. Han tog magiska svampar med sin katt

Foto: Getty Images

I en intervju med David Letterman avslöjade Cage att han en gång tagit magiska svampar tillsammans med sin katt. Resultatet av trippen ska ha varit att Cage och katten stirrade på varandra i timmar, innan skådespelaren till slut kom fram till att katten var hans bror.

5. Han köpte några slott

Schloss Neidstein – ett av slotten Nicolas Cage har ägt. Foto: Getty Images

Vad är poängen med att vara rik om man inte gör roliga saker med pengarna? Nicolas Cage fullföljde sin pojkdröm med den äran och köpte såväl ett engelskt som ett tyskt slott. Huruvida dessa fastigheter hade någonting att göra med hans senare finansiella problem eller inte förtäljer inte historien.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2023-03-02 11:57