Hoppa till innehåll

De fyra vanligaste hemmapizzabagarmisstagen

Jag har precis kommit hem från Stureby där jag träffade kokboksförfattaren Martin Johansson för att snacka lite pizza. I sin kommande kokbok Bröd och pizza har han nämligen utvecklat en topphemlig metod som maxar både smak och fras på hemmapizzan men som samtidigt inte kräver motsvarande en läkarutbildning i tid att göra. Faktum är att … Continued

Jag har precis kommit hem från Stureby där jag träffade kokboksförfattaren Martin Johansson för att snacka lite pizza. I sin kommande kokbok Bröd och pizza har han nämligen utvecklat en topphemlig metod som maxar både smak och fras på hemmapizzan men som samtidigt inte kräver motsvarande en läkarutbildning i tid att göra. Faktum är att man behöver inte ens knåda degen. Skönt. Jag kan meddela att hans pizzor verkligen var oerhört goda. Särskilt en dessertpizza med päron och vit choklad (bilden nedan) var chockerande smaskig. Den smakade nämligen lite som den perfekta blandning av wienerbröd, dessertpaj och pizza som man någonstans nog alltid drömt att få uppleva.

Exakt hur du får till denna pizza, och många till, berättar Martin om i sin nya bok (och i en kommande artikel i Café) men så länge bjuder han på följande lista på de fyra vanligaste hemmapizzabagarmisstagen:

De fyra vanligaste hemmapizzabagarmisstagen
1.  För tjock deg.
2. För mycket ingredienser.
3. För låg värme.
4. För mycket tomatsås.

Martins dessertpizza.

P.S: Dags att ta grillen ur garaget för i morgon kommer fjärde delen i min serie om universums godaste mackor. Just denna kommer bli perfekt att bjuda på under EM-finalen vilken dag det nu är igen i vilken sport det nu är igen.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.