Hoppa till innehåll

De sa inget om det här på föräldrakursen. Sluta döm folk. Speciellt när det är jag som är folk.

God vän 1: Exakt! Man vet ju alltid vet vilka på en arbetsplats som har barn under sex månader hemma, för de har kräkfläckar på skjortaxeln i precis den där vinkeln som man inte ser när man försöker torka sig själv innan man springer till jobbet. (Knackar sig själv på skjortkragen mellan axeln och halsen) God vän 2: (Nickar instämmande) … Continued

God vän 1: Exakt! Man vet ju alltid vet vilka på en arbetsplats som har barn under sex månader hemma, för de har kräkfläckar på skjortaxeln i precis den där vinkeln som man inte ser när man försöker torka sig själv innan man springer till jobbet. (Knackar sig själv på skjortkragen mellan axeln och halsen)

God vän 2: (Nickar instämmande) Och man vet alltid vilka som har barn under ett år, för de föräldrarnas solglasögonbågar är alltid snedböjda! (Fäktar sig själv i ansiktet för att illustrera hur man bär ett barn när man har solglasögon på sig)

God vän 1: Och man vet alltid vilka på en restaurang som har två barn eller fler och äntligen har fått barnvakt för det är de som går på restaurang och beställer ”en öl och ett glas vin, vilken sort som helst”. (Viftar utmattat med fingret mot en osynlig bartender)

Jag: Precis! PRECIS! Och man vet alltid vilka som har två barn i förskoleåldern för det är de som kommer till kontoret med hjulspår på jackan på morgonen! Eller hur?

(Tystnad)

God vän 1: (Som om han inte fattar) Jag fattar inte.

Jag: Du vet. Efter barnvagnen. (Pekar på min jacka) Så här!

God vän 1: Är det där från…barnvagnen?

God vän 2: Hur fan får du hjulspår från barnvagnen på jackan?

Jag: Vadå hur då? När man försöker få på båda barnen overallerna och en av dem klättra…alltså, vadå…har det aldrig hänt er?

(Tystnad)

God vän 1: Vad är det som händer när du lämnar dina barn på morgonen egentligen?

Jag: Vad fan händer när NI lämnar ERA barn!!!???

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.