Så blir Debasers 20-årsfest – alla artister och dj:s som spelar

The Hives spelar på Debaser strand

Stockholms bästa rockklubb fyller 20 år och firar stort.

Joakim Almén | Foto: Rockbladet, Kristin Blid  |  Publicerad 2022-12-01 11:36  |  Lästid: 2 minuter

I 20 år har Debaser varit Stockholms främsta skådeplats för konserter med internationella band och artister som är snäppet under att fylla en större Stockholmsarena likt Annexet. Debaser har under två decennier fyllt en extremt viktig plats för musikkonsumenter som inte lyssnar på eller identifierar sig med musiken på Spotifys kommersiella topplistor.

Debaser, som fått sitt namn efter Pixies-låten Debaser, slog upp dörrarna till sin första lokal vid Slussen 2002. Och mellan 2006 till 2013 var det riktigt gött att ha vuxit upp till att bli en Debaser (Om referensen flyger över huvudet googlar du ”Pixies Debaser lyrics”). Då fanns lokaler vid Slussen och den publikkapacitetsmässigt större syskonet vid Medborgarplatsen.

2016 tvingades Debaser vid Medborgarplatsen att ge plats för ett bibliotek och numer står Stockholm med en ensam Debaser-lokal belägen vid Hornstulls strand.

Ayan Jamal och Kajsa Grytt är konferencier under lördagens 20-årsjubileum.

På lördag 3 december är det 20 år sedan Debaser startade och det tänker man fira stort med en helkväll på Debaser strand och broderbaren Bar Brooklyn. 20 band spelar live och kulturjournalisten Ayan Jamal och Stockholms alternativscens livslevande skyddshelgon Kajsa Grytt lotsar publiken genom kvällen som konferencierer.

Dessutom kommer fotografen Eva Edsjö att ha en fotoutställning där porträtt på ikonerna Eva Dahlgren och Jakob Hellman varvas med morgondagens stjärnor som Mona Masrour och Esther. På det går det alldeles utmärkt, som The Wombats sjunger i sin indiehit från 2007, att dansa till Joy Division.

Debaser-gänget. Foto: Eva Edjsö

Nedan hittar du hela spelschemat med alla artister och dj:s. Efterfesten drar igång när ljudteknikern sänkt rundgången från sista bandet strax innan midnatt. Biljetterna kostar 220 kronor och kan köpas här. Vill du bara gå på efterfesten är inträdet 150 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-12-01 11:50