Den här sajten varnar dig om det dör en hund i en film

Doesthedogdie.com gör djurvänner en tjänst och utfärdar triggervarningarnas triggervarning.

Markus Thörnhammar  |  Publicerad 2019-06-17 12:08  |  Lästid: 2 minuter

De flesta av oss är relativt trygga i förvissningen att vi kan hantera emotionellt upprörande saker i filmer och tv-serier. (Har man upplevt Jack Dawsons eller Mufasas öden borde man klara det mesta.)

För många är råttet emellertid mågat när djur i allmänhet och hundar i synnerhet stryker med på vita duken – en triggervarning kan därför vara på sin plats för att förbereda hundvänner på sorgliga scener med människans bästa vän i fokus.

I Am Legend från 2007 – en film i vilken en hund dör.

Just detta behov fyller sajten med det föredömligt tydliga namnet Does The Dog Die. Här får man helt enkelt reda på om en hund dör eller inte i tusentals titlar från 11 olika medieformer, däribland filmer, tv-serier, böcker och tv-spel.

Sajtens emotionella spoilers gäller dock inte bara hundar utan det finns över 60 kategorier att botanisera i, exempelvis hästar, katter och drakar som trillar av pinn eller att någon berättar att tomten inte finns. Allt för att man ska kunna leva sitt liv så fritt som möjligt från jobbiga känslor, åtminstone när det kommer till sin mediekonsumtion.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-06-17 12:08