Hoppa till innehåll

Dennis Rodman om bromancen med Kim Jong-Un: ”Vi blev skitpackade och sjöng karaoke”

Dennis Rodman och Kim Jong-Un
Jonas Fiskáare

I Mike Tysons podcast(!) avslöjar basketexcentrikern Dennis Rodman nya detaljer om det uppmärksammade Nordkorea-besöket för sju år sedan.

Det är ingen att överdrift att hävda att basketdokumentären The Last Dance blivit en stor snackis i nöjesvärlden sedan den landade i Netflix utbud. Och visst har dokumentären, som blickar tillbaka till en av baskethistoriens mest mytomspunna epoker under 80- och 90-talet, gjort sig förtjänt all cred. För oavsett om man är en hängiven basketfan eller bara allmänt idrottsintresserad sitter man fastklistrad och förundras över alla de spektakulära scenerna – både på och utanför planen.

Michael Jordan och Chicago Bulls-spelare i Netflix-dokumentären The Last Dance

Michael Jordan är dokumentärseriens tveklöst starkast lysande stjärna, men tittarna får även stifta bekantskap med andra färgstarka karaktärer, som excentrikern Dennis Rodman till exempel. Tidigare har Café skrivit om den otroliga historien som återges i det tredje avsnittet, när Rodman lämnar laget mitt under brinnande säsong för att åka på suparresa till Las Vegas. Rodman har ofta porträtterats som en festprisse i medierna, och fastän mer än 20 år passerat, verkar det inte som att han tappat gnistan nämnvärt.

En del minns nog säkert tillbaka till 2013 och nyheten om att Dennis Rodman besökt Nordkorea. Anledningen till besöket var en uppvisningsturné med de världsberömda baskettricksarna Harlem Globetrotters. Kontroversiellt bara det, med tanke på den då minst sagt frostiga relationen mellan USA och Nordkorea. Men det skulle sticka ännu mer i ögonen på amerikanerna när det visade sig att Rodman dessutom gått och blivit vän med den nordkoreanske ledaren Kim Jong-Un.

Innan Donald Trump blev president var det inte tal om några handskakningar mellan ländernas makthavare.

Nyligen avslöjande han detaljerna kring vänskapen med den ökände diktatorn under sitt gästspel i strulputten Mike Tysons podcast Hotboxin. Mike Tyson, som själv är rykande aktuell efter rykten om en satsning mot en comeback(!) i boxningsringen. Och visst ser det mer än lovande ut för 53-åringen – ta en titt själva i Tysons Instagramvideo nedan.

https://www.instagram.com/p/B_qAaOHFtwj/?utm_source=ig_web_copy_link

Men åter till Rodman. I intervjun med Tyson ska Dennis enligt honom själv inte haft någon vidare koll på vem Kim överhuvudtaget var till en början. Men det skulle inte dröja lång tid innan de båda fann varandra genom de gemensamma intressena: basket, vodka, kvinnor och karaoke.

Deras första möte beskriver Dennis så här:

– Plötsligt var vi på middag tillsammans. Båda blev skitpackade och han började sjunga karaoke. Jag hade inte den blekaste om vad han snackade om.

Kvällen fortsatte på samma urflippade spår. Höjdpunkten, ska enligt Rodman ha varit när den nordkoreanske ledaren introducerade honom till sitt eget privata band – som till hundra procent bestod av kvinnor och som alla dessutom var ”hot hot hot”. Men någon vidare musikalisk talang hade de inte, menar Rodman. Faktum är att de spelade samma dänga om och om igen, hela natten lång, till Rodmans stora förtret.

– Det var den där jävla Dallas-sången. Jag sa till honom (Kim): ”Vad fan handlar det här om, varför den här låten?” Och han bara svarade: ”Det är den enda de kan.”

Rodman ska då ha lämnat en lista med sju låtar som bland annat innehöll Pearl Jam och Rolling Stones, som han ville att bandet skulle lära sig tills nästa gång han kom på besök. Och tror det eller ej, men hans önskan gick faktiskt i uppfyllelse när han återvände nåt år senare.

– Sedan den dagen är vi båda mycket goda vänner, berättar Rodman.

Men han berättar att det samtidigt kunnat sett helt annorlunda ut om Kim fått sin vilja igenom. Rodmans namn ska nämligen ha överskuggats av ett annat som toppade inbjudningslistan – Michael Jordan, vem annars?!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.