Hoppa till innehåll

Michael Jordans jammande till olika låtar är memet du inte visste att du behövde

Michael Jordan i hörlurar
Lukas Nordén

Vad har du i dina lurar, Jordan?

Den Netflix-producerade dokumentären Last Dance, som skildrar Michael Jordans karriär i basketlaget Chicago Bulls med fokus på säsongen 1997-1998, har (tyvärr) nått sitt slut. De ljusa måndagarna, då två nya avsnitt har släppts under fem veckors tid, kommer återgå till att bli lika mörka som måndagar i regel oftast är.

Men vad är egentligen det viktigaste som vi tar med oss från Last Dance? Ja, utöver det faktum att serien med all sannolikhet är årets hittills bästa sportdokumentär. Kanske att INGENTING betyder mer än att vinna och att Michael Jordan inte brydde sig om vad, eller vem som stod i hans väg. Eller den spänningsbyggande staccato-musiken som noggrant valts ut för att på bästa sätt gå i linje med tiden och dokumentärens teman. Nej, enligt ett uppmärksammat twitterkonto är vi inte nära. Enligt kontot är det viktigaste vi tar med oss Michael Jordans jammande till olika låtar i lagbussen, något som (du gissade rätt) har blivit ett meme.

Det är knappt en minut in i det tionde och sista avsnittet av Last Dance som Michael Jordan diggar loss. Iklädd solglasögon och ett par hörlurar jammar han till R&B-artisten Kenny Lattimore och inget annat, men det är trots allt 2020 och twitterkontot @JordanJamming har tagit den korta sekvensen ett steg längre – genom att låta MJ dansa till ett större utbud av låtar.

Fleetwood Mac och Avicii – här är några av de bästa memesen när Jordan diggar loss:

Sugnar du till på att se mer av Michael Jordans ”moves” besöker du med fördel twitterkontot @JordanJamming här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.