Hoppa till innehåll

Derbyt fick avbrytas efter 10 röda och 8 gula kort – se video på kaosmatchen

Olle Arnell

Det blev riktigt stökigt i ett derby i Brasilien i helgen och domarna tvingades till slut eskorteras av planen av kravallpolis.

Då och då blossar en debatt upp om att det är stökigt inom svensk fotboll. Det brukar emellertid vara supportrar(?) som åsyftas snarare än spelare (bortsett från Tobias Sanas spjutkast med hörnflaggan i april 2016 i matchen mellan IFK Göteborg och Malmö). Men den incidenten har inget på helgens brasilianska derby mellan Vitoria och Bahia.

Första halvlek innehöll ”bara” sex gula kort men det var i andra halvlek det spårade ur fullständigt. Fula tacklingar och ovårdat spel stod för några av varningarna och utvisningarna, men det var framför allt en incident som efterföljde en straffspark som spårade ur och domaren hade inget annat val än att visa ut spelare på löpande band. Det blir lätt komiskt att se hur domaren går runt till spelare efter spelare och drar upp det röda kortet.

En spelare, som du också kan se i klippet nedan, verkar göra allt han kan för att bli utvisad och se till att matchen bryts på grund av för få spelare på planen när han vägrar ge avstånd vid en frispark trots att domaren, som det ser  ut, verkligen försöker undvika att behöva ge honom hans andra varning i matchen.

Dessutom: Nacksving! En rak höger! Och vänster! Kravallpolis som tvingas eskortera domarna av planen!

Se filmen nedan. Under detta klipp ligger även en kortare sekvens som visar den raka högern (och vänstern) ur bättre vinkel.

Matchen avbröts med 11 minuter kvar då Vitoria hade för få spelare på plan för att få slutföra matchen. Bahia väntas tilldömas vinsten med resultatet 3-0.

Meanwhile i svensk fotboll blir det inte så mycket våldsammare än så här (och det är vi glada för):