En superdessert i drinkform – så gör du bartenderproffsets The Ultimate Dessert Flip

Emil Åreng och en dessertdrink med Champagnefärg.

Lite bourbon, kaffelikör och kolasås – och du är (nästan) hemma.

Emil Årengs blogg.
Emil Åreng | Foto: Andreas Nilsson  |  Publicerad 2021-08-17 11:15  |  Lästid: < 1 minuter

En drink för dig som tycker att desserter känns lite 2019. En helt vansinnig cocktail som kommer att chocka dina gäster. När chocken väl lagt sig och gästerna insett att du precis bjudit på bland det godaste de någonsin druckit kan du slappna av. Tacka mig sedan.

The Ultimate Dessert Flip

Du behöver:

  • 40 ml bourbon
  • 10 ml Kask kaffelikör
  • 10 ml lönnsirap
  • 1 barsked Pärlans kolasås
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 helt ägg
  • muskot eller choklad

Gör så här:

Torrskaka alla ingredienser tills allting har blandats väl. Tillsätt is och skaka i ytterligare 10 sekunder. Sila upp i ett cocktailglas och avsluta med att riva muskot eller choklad över drinken.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-08-17 11:15