Det första snuset med glöggsmak smakar faktiskt bättre än det låter

lyft lab glöggsnus smak nikotin pouches påsar

Ett nytt snus med glöggsmak – är det vad vi behöver 2020? Kanske, för faktum är att det både luktar och smakar bättre än det låter.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2020-12-18 13:14  |  Lästid: < 1 minut

Lagom till fjärde advent lanserar Lyft Lab sina glöggsmakande nikotinpåsar. Bolaget har lanserat en rad innovativa smaker under senaste året. Glögg är otippat den bästa vi smakat hittills – och slår både Earl Grey och Espresso. Smaken Cappuccino från Lyft Lab kan behöva en tur tillbaka till labbet om vi ska vara helt ärliga.

Glöggsmaken är framtagen för att få den juliga känslan under läppen hela december. Kan med fördel konsumeras även efter jul för – till skillnad mot Glögg har vi ännu inte upplevt samma mättnad efter några dagars användning. Kanske är det som julmusten som faktiskt kan funka året om.

Portionen är något tjockare än konkurrenterna Zyn och On som nära nog försvinner under läppen. Mer känsla av snus än av ett litet kuvert för de som gillar sånt. 

Smaken kommer fram ordentligt i början och kryddorna håller i sig. Det finns en anledning till att mint blivit nikotinpåsens standardsmak eftersom andra smaker kan kännas konstiga i munnen efter ett tag. Här finns smak av kryddnejlika, ingefära, kanel och kanske lite apelsin. Tillverkaren beskriver det som ”en smak gjord för sena kvällar framför brasan.”

Påsarna är vita och rinner inte särkilt mycket, något som verkar vara viktigt för en nikopåsare.

Nikotonpåsar med annorlunda smaker finns det gott om i dagsläget. För den modige finns Daiquiri från Swave, Sicily Spritz från Loop och Lakrits från On.

Lyfts glöggsmak är den första produkten i LAB-serien som kommer finns tillgänglig på Pressbyrån, 7-Eleven. Lyft Labs gröna förpackning har gjorts mer miljövänlig med 33 procent mindre plast, framför allt genom användning av ett nytt cellulosabaserade material från svenska skogar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-12-18 13:39