Hoppa till innehåll

Lundgrens släpper snus med smak av Lappland – perfekt julklapp till snuskonnässören

Lundgrens Laponia med Lappland som bakrund

Efter smaken av Österlens äppelträd i somras släpper nu Lundgrens sin nya limited edition-smak. Denna gång med snussmak av fjällsippa, skog, renlav och frostbär.

Lundgrens är ett av Sveriges mest populära snusmärken. Förra året fick de sig slagna enbart av Knox när Sveriges största snusåterförsäljare Snusbolaget summerade årets mest populära snussorter. Och det är lätt att första varför, förutom att Lundgrens gör habilt snus med sin patenterade golfbollsprilla gör de också pigga smaktolkningar av Sveriges landskap och natur. I somras släppte de en limited edition-smak av Österlen, där äppelträd fick stå i centrum. Och nu, lagom till jul, är det dags för nästa smak i begränsad upplaga.

Den här gången handlar handlar det om smaker från Lappland och de fyra nationalparker som utgör världsarvet Laponia. Naturlig följdfråga: HUR smaksätter man Lappland? Enligt Lundgrens snustolkning handlar det om fyra distinkta smaker: fjällsippa, frostbär, skog och renlav.

Lundgrens Laponia

Snuset levereras i en ”innovativ förpackning med återanvändningsbar dosa som konsumenten själv kan fylla på med den smak som passar bäst för dagen”, som Lundgrens själva uttrycker det i ett pressmeddelande.

Smakar det så kostar det som bekant, Lundgrens Laponias förpackning innehåller fyra dosor och kostar 450 kronor för hela paketet. En perfekt julklapp till snuskonnässören, månne? Lundgrens Laponia släpps i den något udda siffran av 4 780 exemplar och finns tillgängligt på snusbolaget.se och utvalda återförsäljare nu.

Om du är intresserad av en smakdeklaration beskriver Maksim Petterson Löfgren, Sensory & Flavor Manager på Fiedler & Lundgren, smakerna nedan:

Fjällsippa

”Bland de blommande ängarna i Padjelanta, mellan stora sjöar och fullt med betande renar fastnade vi för unika växter som Fjällsippan.”

Skog

”Att stå mitt bland de majestätiska tallarna i Muddus, varav fler är mer än 700 år gamla, och känna den kyliga luften mot kinderna var den perfekta inspirationen för oss.”

Renlav

”Renlavens tydligt botaniska dofter passar väldigt väl tillsammans med tobakstonerna i Lundgrens snus. När vi väl testade kombinationen blev det tydligt att vi skulle göra den som en av våra Limited Edition-smaker i år.”

Frostbär

”Vi har tagit fram en fusion av åkerbär, tranbär och blåbär som vi sedan fört samman med den svalkande känslan som slår emot en i den miljö som bären växer i. Resultatet är en smak som gifter sig väldigt väl tillsammans med vår utvalda tobaksblandning och våra perforerade påsar som kontinuerligt släpper ifrån sig rätt nivå av smak.”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.