Det ryker om nya drinktrenden – 3 recept på Hot Pots-drinkar

Överraska sällskapet på julminglet med en värmande Gin Old Fashioned.

Glögg, bubbelglögg och G&T-glögg i all ära. Vill du överraska ditt sällskap under december månads julmingel och fester ska du bjuda på en rykande het Hot Pot. Och då menar vi inte de rykande koreanska grytorna med samma namn.
I vinter är det nämligen trendigt att servera varma drinkar direkt från grytan. Café har tre drinkrecept med Hendrick’s Gin som bas som fixar julminglet.
Mr. Micawber’s Hot Gin Punsch #2

För 4–5 personer.
Du behöver:
200 ml Hendrick’s Gin
50 ml limejuice
2 teskedar farinsocker
Skal från 1 hel lime och 1 hel apelsin
3 skivor apelsin
4 teskedar honung
En nypa muskot
1 tumme ingefära
Apelsin och kryddnejlikor som garnering
Pepparkakor som tilltugg
Så gör du:
Placera alla ingredienser i en liten gryta och låt dem sjuda försiktigt i ca 30 minuter.
Häll upp i en tekanna och servera i varma tekoppar med pepparkakor vid sidan av.
Hot Spiced Apple

Du behöver:
750 ml kryddig äppeljuice (2 kryddnejlikor, 2 kardemummakapslar, 2 stycken stjärnanisblommor, enbär, skal från en hel apelsin)
150 ml Hendrick’s Gin
Riven muskotnöt och ett rött äpple för garnering
Så gör du:
Låt äppeljuicen sjuda tillsammans med kryddorna i en gryta.
Addera Hendrick’s Gin precis innan servering.
Servera i en kanna eller i tekoppar och garnera med tre tunna skivor äpple och riven muskotnöt.
Hot Gin Old Fashioned

Du behöver:
5 cl Hendrick’s Gin
1 cl sockerlag
2 stänk apelsinbitters
5 cl kokande vatten
Apelsinskal till garnering
Så gör du:
Värm Hendrick’s Gin, sockerlag och bitters försiktigt i en gryta. Addera det kokande vattnet.
Servera i en sejdel eller tekopp och garnera med en bit apelsinskal.