”Dirty Money” avslöjar hur korruption och fiffel styr världen

Vad gör egentligen pengar och makt med oss? I sex fristående delar utforskar höstens bästa dokumentärserie – ”Dirty Money” – just detta.

Joakim Almén | Foto: Netflix  |  Publicerad 2018-09-04 16:27  |  Lästid: 2 minuter

Dirty Money är dokumentärserien på Netflix som utforskar och avslöjar korruptions- och fiffelhistorier. Alltifrån hur Volkswagen lyckades komma undan länge med sitt sanktionerade dieselutsläppsfusk till hur den amerikanska Le Mans-föraren Scott Tucker lyckades bekosta sitt snordyra racingstall Level 5 med hjälp av avancerad penningtvätt.

Volkswagens dieselutsläppsskandal behandlas i ett av avsnitten av Netflix dokumentärserier ”Dirty Money”.

Varje Dirty Money-avsnitt bygger på en engagerande historia och berättar på ett ypperligt sätt hur mycket pengar betyder för oss – och framförallt vad det kan göra med oss. Trots att dokumentärserien släpptes i början 2018 har det snackas väldigt lite om den – och serien förtjänar verkligen all uppmärksamhet den kan få.

I det första avsnittet berättar man historien om korruptionskandalen kring Volkswagen-dieselutsläpp. Om du inte minns detaljerna kommer avsnittet att lägga alla korten på borden.

I det andra avsnittet berättas historien om hur stjärnföraren Scott Tucker finansierade sitt racingstall på bästa amerikanska kapitalismvis (tveksamt, som du förstår) och i det tredje avsnittet ger man sig in i den smutsiga läkemedelsbranschen, där priser medvetat pressas upp av läkemedelsbolag.

Storbankens HSBC:s tvättande av drogkartellspengar handlar ett av avsnitten om i Netflix dokumentärserie ”Dirty Money”.

I det fjärde avsnittet får vi veta hur storbanken HSBC länge kom undan med att tvätta smutsiga drogkartellpengar, medan det femte avsnittet presenterar den hisnande historien om ”The maple syrup heist” – som ett Ocean’s 11 fast med tunnor av kanadensisk lönnsirap. Och visst hittar Donald Trump in i en dokumentärserier om fiffel och korruption: det sista avsnittet handlar om den amerikanska presidentens ekonomiska och moraliska skumraskbakgrund.

Ett av avsnitten i Netflix dokumentärserie ”Dirty Money” handlar om den amerikanska presidentens Donald Trumps ekonomiska och moraliska skumraskbakgrund.

Ja, du hör. Dirty Money serverar ett smörgåsbord för dig som gillar dokumentärer. Det är bara att välja den som verkar mest intressant på förhand – men det kommer med största sannolikhet sluta med att du ser alla.

Mer serier och filmer från Café!

18 bästa filmerna att se fram emot hösten 2018

19 bästa serierna att se fram emot hösten 2018

[newsletter]

[socializer-facebooklikeshare]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-09-04 16:45